Ingrediënten witte chocolademousse
- 135 gram witte chocolade
- 35 gram gepasteuriseerd eiwit
- 15 gram suiker
- 65 gram slagroom
Ingrediënten pepernotencrumble
- 85 gram bloem
- 85 gram roomboter ongezouten
- 85 gram suiker
- 1 theelepel speculaaskruiden
- Snufje zout
Bereidingswijze witte chocolademousse
- Klop de slagroom lobbig (de dikte van yoghurt) op met een garde of mixer. Zet de slagroom vervolgens in de koeling.
- Breek of hak de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een garde of mixer. Voeg als het mengsel. schuimig begint te worden beetje bij beetje de suiker toe.
- Spatel de helft van het eiwit met de gesmolten chocolade. Giet dit mengsel voorzichtig over het overige eiwit.
- Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom door het mengsel.
- Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat dit vervolgens opstijven in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Bereidingswijze pepernotencrumble
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng ondertussen de bloem, suiker, speculaaskruiden en zout in een kom.
- Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kom.
- Maak met je handen van een kruimelig deeg van het geheel.
- Verdeel het deeg over een bakplaat met bakpapier.
- Bak het deeg in ongeveer 10 minuten gaar.
- Laat de crumble even afkoelen en verdeel over de schaaltjes witte chocolademousse.
Bewaaradvies
Witte chocolademousse: 2 dagen in koelkast.
Pepernotencrumble: 3 dagen in een afgesloten container.
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon |
Energie in Kcal |
458 |
585 |
Vetten |
27,8 |
35,6 |
waarvan verzadigd vet |
18,7 |
23,9 |
Koolhydraten |
46,9 |
59,9 |
waarvan suikers |
34,9 |
44,6 |
Eiwitten |
4,6 |
5,9 |
Voedingsvezels |
0,0 |
0,0 |
Zout |
0,34 |
0,43 |