Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Witte bonen noten taartje met topping


Ingrediënten

Witte bonen noten taartje

  • 100 gram witte bonen uit blik of pot
  • 100 gram suiker
  • 55 gram walnoten
  • 55 gram hazelnoten
  • 3 gram zout
  • 2 eieren

Topping roomkaas

  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram poedersuiker
  • 45 gram verse roomkaas naturel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op voor op 170 graden op de bakstand.
  • Doe de witte bonen, suiker, walnoten, hazelnoten en het zout in de blender en maal dit helemaal fijn.
  • Doe de eieren erbij en draai het geheel nog een keer helemaal tot een glad papje.
  • Spuit de muffinvorm in met pancoting en verdeel het beslag in de vormen.
  • Bak dit op 170 graden af ongeveer 10 min, en daarna nog een keer op 180 graden 4 minuten.
  • Laat de gebakjes even afkoelen.
  • Laat de boter een beetje zacht worden en klop deze wit.
  • Voeg de roomkaas toe en draai tot een gladde massa.
  • Doe de poedersuiker erbij en laat dit kort draaien.
  • Zet te topping even in de koelkast.
  • Serveer de muffin met de topping.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje buiten de koelkast 3 dagen en de crème in de koelkast in een bakje maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

266

293

Vetten

15,5

17,1

waarvan verz. vet

3,5

3,9

Koolhydraten

25,5

28,0

waarvan suikers

22,0

24,2

Eiwitten

6,0

6,6

Voedingsvezels

2,0

2,2

Zout

0,64

0,70