Ingrediënten
Witte bonen noten taartje
- 100 gram witte bonen uit blik of pot
- 100 gram suiker
- 55 gram walnoten
- 55 gram hazelnoten
- 3 gram zout
- 2 eieren
Topping roomkaas
- 25 gram ongezouten roomboter
- 30 gram poedersuiker
- 45 gram verse roomkaas naturel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op voor op 170 graden op de bakstand.
- Doe de witte bonen, suiker, walnoten, hazelnoten en het zout in de blender en maal dit helemaal fijn.
- Doe de eieren erbij en draai het geheel nog een keer helemaal tot een glad papje.
- Spuit de muffinvorm in met pancoting en verdeel het beslag in de vormen.
- Bak dit op 170 graden af ongeveer 10 min, en daarna nog een keer op 180 graden 4 minuten.
- Laat de gebakjes even afkoelen.
- Laat de boter een beetje zacht worden en klop deze wit.
- Voeg de roomkaas toe en draai tot een gladde massa.
- Doe de poedersuiker erbij en laat dit kort draaien.
- Zet te topping even in de koelkast.
- Serveer de muffin met de topping.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje buiten de koelkast 3 dagen en de crème in de koelkast in een bakje maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
266 |
293 |
Vetten |
15,5 |
17,1 |
waarvan verz. vet |
3,5 |
3,9 |
Koolhydraten |
25,5 |
28,0 |
waarvan suikers |
22,0 |
24,2 |
Eiwitten |
6,0 |
6,6 |
Voedingsvezels |
2,0 |
2,2 |
Zout |
0,64 |
0,70 |