Ingrediënten
Voor de wafel
- 85 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 1 ei
- 20 gram kristalsuiker
- 2 gram vanille extract
- 1 gram zout
- 85 ml karnemelk
- 20 gram roomboter
Voor de mascarpone crème
- 35 gram kwark
- 40 gram mascarpone
- 2 gram citroensap
- 15 gram poedersuiker
- 1 gram vanille stokjes
- 80 gram aardbeien
- 20 gram witte chocolade
Bereidingswijze
- Doe de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, suiker, het vanille-extract, zout en de karnemelk in een kom en klop dit door elkaar tot een glad beslag.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng dit er doorheen.
- Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten op tot zachte pieken.
- Klop de eiwitten vooral niet te ver door.
- Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag.
- Doe dit voorzichtig en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden.
- Voeg als het goed gemengd is de rest van de eiwitten toe en spatel ook die erdoor.
- Verwarm een wafelijzer voor, op middelmatige warmte, en vet het in met wat boter of bakspray.
- Schep met een ijslepel het wafelbeslag in het ijzer en bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.
- Snijd het vanille stokje open en haal het merg eruit.
- Klop de mascarpone op met de kwark, citroensap, poedersuiker en vanille tot een gladde crème.
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje, snijd de aardbei een keer doormidden.
- Serveer de wafel met een beetje crème en aardbeien en schaaf met een kaasschaaf wat witte chocolade erover heen.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 2 dagen
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
207 |
217 |
Vetten |
8,7 |
9,1 |
waarvan verz. vet |
5,5 |
5,8 |
Koolhydraten |
26,3 |
27,6 |
waarvan suikers |
11,8 |
12,4 |
Eiwitten |
5,5 |
5,8 |
Voedingsvezels |
0,5 |
0,5 |
Zout |
0,55 |
0,58 |