Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Wafel met mascarpone crème en aardbeien

4
20 minuten
Energierijk


Ingrediënten

Voor de wafel

  • 85 gram bloem            
  • 5 gram bakpoeder     
  • 1 ei
  • 20 gram kristalsuiker
  • 2 gram vanille extract
  • 1 gram zout    
  • 85 ml karnemelk         
  • 20 gram roomboter            

Voor de mascarpone crème

  • 35 gram kwark            
  • 40 gram mascarpone
  • 2 gram citroensap      
  • 15 gram poedersuiker            
  • 1 gram vanille stokjes

    

  • 80 gram aardbeien      
  • 20 gram witte chocolade

Bereidingswijze

  • Doe de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, suiker, het vanille-extract, zout en de karnemelk in een kom en klop dit door elkaar tot een glad beslag.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng dit er doorheen.
  • Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten op tot zachte pieken.
  • Klop de eiwitten vooral niet te ver door.
  • Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  • Doe dit voorzichtig en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden.
  • Voeg als het goed gemengd is de rest van de eiwitten toe en spatel ook die erdoor.
  • Verwarm een wafelijzer voor, op middelmatige warmte, en vet het in met wat boter of bakspray.
  • Schep met een ijslepel het wafelbeslag in het ijzer en bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.
  • Snijd het vanille stokje open en haal het merg eruit.
  • Klop de mascarpone op met de kwark, citroensap, poedersuiker en vanille tot een gladde crème.
  • Was de aardbeien en verwijder het kroontje, snijd de aardbei een keer doormidden.
  • Serveer de wafel met een beetje crème en aardbeien en schaaf met een kaasschaaf wat witte chocolade erover heen.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 2 dagen

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

207

217

Vetten

8,7

9,1

waarvan verz. vet

5,5

5,8

Koolhydraten

26,3

27,6

waarvan suikers

11,8

12,4

Eiwitten

5,5

5,8

Voedingsvezels

0,5

0,5

Zout

0,55

0,58