Ingrediënten:
- 4 volkoren boterhammen
- 4 eieren
- 2 avocado’s
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- Chiliflakes naar smaak
- 1 eetlepel azijn
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Zet een pan op met ruim water, een snufje zout en 1 eetlepel azijn. Breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.
- Breek de eieren voorzichtig in een kommetje of kopje. Creëer een draaikolk in het water door te roeren en laat de eieren een voor een in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat de eieren in ongeveer 3 minuten gaar worden.
- Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken.
- Halveer de avocado’s en verwijder het vruchtvlees uit de schil.
- Prak het vruchtvlees met een vork in een schaaltje. Breng op smaak met de chiliflakes, citroensap, zout en olijfolie.
- Toast de boterhammen in de broodrooster.
- Besmeer elke boterham met het avocadomengsel. Leg hierop een gepocheerd ei, besprenkel met zwarte peper en zout naar smaak.
Bewaaradvies: serveer direct.
Voedingswaarden:
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon |
Energie in Kcal |
189 |
307 |
Vetten |
12,3 |
20,0 |
waarvan verzadigd vet |
2,8 |
4,6 |
Koolhydraten |
10,0 |
16,3 |
waarvan suikers |
1,0 |
1,6 |
Eiwitten |
7,4 |
12,1 |
Voedingsvezels |
3,8 |
6,2 |
Zout |
0,51 |
0,83 |