Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Volkoren toast met avocado en gepocheerd ei

4
15 minuten


Ingrediënten:

  • 4 volkoren boterhammen
  • 4 eieren
  • 2 avocado’s
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Chiliflakes naar smaak
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:
  1. Zet een pan op met ruim water, een snufje zout en 1 eetlepel azijn. Breng het geheel aan de kook.
  2. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.
  3. Breek de eieren voorzichtig in een kommetje of kopje. Creëer een draaikolk in het water door te roeren en laat de eieren een voor een in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat de eieren in ongeveer 3 minuten gaar worden.
  4. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken.
  5. Halveer de avocado’s en verwijder het vruchtvlees uit de schil.
  6. Prak het vruchtvlees met een vork in een schaaltje. Breng op smaak met de chiliflakes, citroensap, zout en olijfolie.
  7. Toast de boterhammen in de broodrooster.
  8. Besmeer elke boterham met het avocadomengsel. Leg hierop een gepocheerd ei, besprenkel met zwarte peper en zout naar smaak.


Bewaaradvies:
serveer direct.


Voedingswaarden:

 

Voedingswaarden per 100 gram

Voedingswaarden per persoon

Energie in Kcal

189

307

Vetten

12,3

20,0

waarvan verzadigd vet

2,8

4,6

Koolhydraten

10,0

16,3

waarvan suikers

1,0

1,6

Eiwitten

7,4

12,1

Voedingsvezels

3,8

6,2

Zout

0,51

0,83