Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Volkoren penne met champignon-doperwtensaus



Ingrediënten

  • 170 gram champignons
  • 100 gram courgette
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 600 ml volle melk
  • 330 gram volkoren pasta penne
  • 4 gram Italiaanse kruiden
  • 5 gram peper en zout
  • 130 gram doperwten
  • 70 gram zongedroogde tomaten
  • 120 gram geraspte kaas
  • 10 gram peterselie


Bereidingswijze

  1. Snijd de champingnons in kwarten.
  2. Snijd de courgette in blokjes.
  3. Smelt de boter in een pannetje.
  4. Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze een beetje gaar word.
  5. Dit zie je als de stuctuur een beetje op zand begint te lijken.
  6. Gietvervolgens een beetje melk bij de roux en blijf het goed roeren met een garde tot alle melk opgenomen is.
  7. Als de saus nog te dik is dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
  8. Kook de pasta volgens de verpakking in ruim kokend water.
  9. Bak de champignons en de courgette blokjes.
  10. Voeg daar de italiaanse kruiden en de peper en zout aan toe.
  11. Voeg de doperwten toe.
  12. Snijd de zongedroogde tomaatjes een keer doormidden en voeg deze ook toe aan de groenten.
  13. Doe de roomsaus bij de groenten, als de saus iets te dik is voeg er dan nog een beetje melk aan toe.
  14. Als de pasta gaar is giet je deze af en meng je deze door de saus.
  15. Serveer de kaas er apart bij en strooi als laatste de peterslie eroverheen.
TIP: Je kan de zongedroogde tomaten ook vervangen voor cherry tomaatjes.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

149

671

Vetten

5,4

24,5

waarvan verz. vet

2,4

10,7

Koolhydraten

17,7

79,8

waarvan suikers

2,9

13,0

Eiwitten

6,4

28,7

Voedingsvezels

2,1

9,3

Zout

0,93

4,18