Ingrediënten
- 170 gram champignons
- 100 gram courgette
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 600 ml volle melk
- 330 gram volkoren pasta penne
- 4 gram Italiaanse kruiden
- 5 gram peper en zout
- 130 gram doperwten
- 70 gram zongedroogde tomaten
- 120 gram geraspte kaas
- 10 gram peterselie
Bereidingswijze
- Snijd de champingnons in kwarten.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze een beetje gaar word.
- Dit zie je als de stuctuur een beetje op zand begint te lijken.
- Gietvervolgens een beetje melk bij de roux en blijf het goed roeren met een garde tot alle melk opgenomen is.
- Als de saus nog te dik is dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
- Kook de pasta volgens de verpakking in ruim kokend water.
- Bak de champignons en de courgette blokjes.
- Voeg daar de italiaanse kruiden en de peper en zout aan toe.
- Voeg de doperwten toe.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes een keer doormidden en voeg deze ook toe aan de groenten.
- Doe de roomsaus bij de groenten, als de saus iets te dik is voeg er dan nog een beetje melk aan toe.
- Als de pasta gaar is giet je deze af en meng je deze door de saus.
- Serveer de kaas er apart bij en strooi als laatste de peterslie eroverheen.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
149 |
671 |
Vetten |
5,4 |
24,5 |
waarvan verz. vet |
2,4 |
10,7 |
Koolhydraten |
17,7 |
79,8 |
waarvan suikers |
2,9 |
13,0 |
Eiwitten |
6,4 |
28,7 |
Voedingsvezels |
2,1 |
9,3 |
Zout |
0,93 |
4,18 |