Ingrediënten:
- 900 gram aardappelen
- 180 ml volle melk
- 50 gram ongezouten roomboter
- Snuf nootmuskaat
- 500 gram gesneden spitskool
- 300 gram vegetarisch gehakt
- Een halve ui
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 3 Elstar appels
- 150 gram belegen kaas geraspt
- 100 gram paneermeel
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en kook ze in ruim water gaar in 20 minuten.
- Giet af en pureer met een pureestamper.
- Voeg de melk en boter toe aan de puree. Roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.
- Breng de aardappelpuree op smaak met nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui fijn.
- Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de kool en kerriepoeder toe. Gaar deze licht zonder te verkleuren.
- Schil de appels en snijd in blokjes.
- Voeg de appelblokjes en het vegetarische gehakt toe in de pan. Bak enkele minuten mee.
- Leg in een ovenschaal de gebakken spitskool. Leg hierop de aardappelpuree. Strooi de kaas over het geheel en verdeel het paneermeel hierover.
- Bak het geheel voor 20 minuten in de oven tot de schotel een mooie knapperige korst krijgt.
Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld. De schotel kan ook goed een dag van tevoren gemaakt worden en worden afgebakken worden wanneer je deze wil eten.
Voedingswaarden:
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon |
Energie in Kcal |
118 |
838 |
Vetten |
4,6 |
32,7 |
waarvan verzadigd vet |
2,1 |
14,7 |
Koolhydraten |
12,8 |
90,3 |
waarvan suikers |
3,4 |
24,4 |
Eiwitten |
5,2 |
37,1 |
Voedingsvezels |
1,9 |
13,6 |
Zout |
0,24 |
1,70 |