Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Vegetarische spitskoolschotel

4
50 minuten




Ingrediënten:

  • 900 gram aardappelen
  • 180 ml volle melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • Snuf nootmuskaat
  • 500 gram gesneden spitskool
  • 300 gram vegetarisch gehakt
  • Een halve ui
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 Elstar appels
  • 150 gram belegen kaas geraspt
  • 100 gram paneermeel

    Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen en kook ze in ruim water gaar in 20 minuten.
  2. Giet af en pureer met een pureestamper.
  3. Voeg de melk en boter toe aan de puree. Roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.
  4. Breng de aardappelpuree op smaak met nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Snijd de ui fijn.
  7. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de kool en kerriepoeder toe. Gaar deze licht zonder te verkleuren.
  8. Schil de appels en snijd in blokjes.
  9. Voeg de appelblokjes en het vegetarische gehakt toe in de pan. Bak enkele minuten mee.
  10. Leg in een ovenschaal de gebakken spitskool. Leg hierop de aardappelpuree. Strooi de kaas over het geheel en verdeel het paneermeel hierover.
  11. Bak het geheel voor 20 minuten in de oven tot de schotel een mooie knapperige korst krijgt.

Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld. De schotel kan ook goed een dag van tevoren gemaakt worden en worden afgebakken worden wanneer je deze wil eten.


Voedingswaarden:

 

Voedingswaarden per 100 gram

Voedingswaarden per persoon

Energie in Kcal

118

838

Vetten

4,6

32,7

waarvan verzadigd vet

2,1

14,7

Koolhydraten

12,8

90,3

waarvan suikers

3,4

24,4

Eiwitten

5,2

37,1

Voedingsvezels

1,9

13,6

Zout

0,24

1,70