Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Stoofvlees met hete bliksem



Ingrediënten

Voor de hachee:

  • 40 gram boter
  • 440 gram runderpoulet fijn gesneden             
  • 2 witte uien
  • 5 gram peper en zout
  • 40 gram bloem            
  • 60 ml azijn wit
  • 120 ml water  
  • 15 gram appelstroop
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 1 bouillon blokje rund      

Hete bliksem:

  • 850 gram kruimige aardappels
  • 1 witte ui
  • 2 appels
  • 1 gram kaneel              
  • 20 gram suiker            
  • 60 gram boter             
  • 100 gram water          
  • 5 gram peper en zout               

Gebakken appel:

  • 2 appels
  • 50 gram boter


Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in de (braad)pan.
  2. Voeg het vlees toe en bak rondom aan.
  3. Snijd de uien in grove blokjes en voeg dit toe aan het vlees.
  4. Breng het vlees op smaak met peper en zout en voeg de bloem toe en schep het door elkaar.
  5. Blus af met de azijn, water en appelstroop.
  6. Steek de kruidnagel in het laurier blaadje en voeg dit toe.
  7. Doe het bouillon blokje ook in de pan.
  8. Laat de hachee zachtjes koken voor ongeveer 3 uur.
  9. Haal de laatste 30 minuten de deksel van de pan om de saus een beetje te laten indikken.
  10. Als de hachee te ver ingedikt is, voeg dan wat water toe.
  11. Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken, snijd ook de ui in stukken.
  12. Zet de aardappels op samen met de ui en laat dit gaar koken.
  13. Schil de appel en snijd deze in grove stukken.
  14. Zet de appel op met de kaneel en de suiker en laat gaar worden.
  15. Als de aardappels gaar zijn, giet ze dan af en laat ze even uitdampen.
  16. Stamp de aardappels met de boter en voeg de appel toe.
  17. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  18. Schil de appel en steek het klokhuis eruit.
  19. Snijd de appel in plakken.
  20. Zet een pan op het vuur en bak de appels gaar in de boter.
  21. Serveer de hachee met de hete bliksem en gebakken appel.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

138

620

Vetten

6,0

26,9

waarvan verz. vet

1,8

8,3

Koolhydraten

13,5

60,7

waarvan suikers

6,3

28,3

Eiwitten

6,4

28,6

Voedingsvezels

2,2

9,8

Zout

0,40

1,79