Ingrediënten
Voor de hachee:
- 40 gram boter
- 440 gram runderpoulet fijn gesneden
- 2 witte uien
- 5 gram peper en zout
- 40 gram bloem
- 60 ml azijn wit
- 120 ml water
- 15 gram appelstroop
- 1 laurierblad
- 1 kruidnagel
- 1 bouillon blokje rund
Hete bliksem:
- 850 gram kruimige aardappels
- 1 witte ui
- 2 appels
- 1 gram kaneel
- 20 gram suiker
- 60 gram boter
- 100 gram water
- 5 gram peper en zout
Gebakken appel:
- 2 appels
- 50 gram boter
Bereidingswijze
- Smelt de boter in de (braad)pan.
- Voeg het vlees toe en bak rondom aan.
- Snijd de uien in grove blokjes en voeg dit toe aan het vlees.
- Breng het vlees op smaak met peper en zout en voeg de bloem toe en schep het door elkaar.
- Blus af met de azijn, water en appelstroop.
- Steek de kruidnagel in het laurier blaadje en voeg dit toe.
- Doe het bouillon blokje ook in de pan.
- Laat de hachee zachtjes koken voor ongeveer 3 uur.
- Haal de laatste 30 minuten de deksel van de pan om de saus een beetje te laten indikken.
- Als de hachee te ver ingedikt is, voeg dan wat water toe.
- Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken, snijd ook de ui in stukken.
- Zet de aardappels op samen met de ui en laat dit gaar koken.
- Schil de appel en snijd deze in grove stukken.
- Zet de appel op met de kaneel en de suiker en laat gaar worden.
- Als de aardappels gaar zijn, giet ze dan af en laat ze even uitdampen.
- Stamp de aardappels met de boter en voeg de appel toe.
- Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de appel en steek het klokhuis eruit.
- Snijd de appel in plakken.
- Zet een pan op het vuur en bak de appels gaar in de boter.
- Serveer de hachee met de hete bliksem en gebakken appel.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
138 |
620 |
Vetten |
6,0 |
26,9 |
waarvan verz. vet |
1,8 |
8,3 |
Koolhydraten |
13,5 |
60,7 |
waarvan suikers |
6,3 |
28,3 |
Eiwitten |
6,4 |
28,6 |
Voedingsvezels |
2,2 |
9,8 |
Zout |
0,40 |
1,79 |