Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Spiesje tomaat mozzarella met pesto


Ingrediënten

Voor de spiesjes

  • 360 gram mozzarella bolletjes
  • 180 gram cherry tomaten

Voor de pesto

  • 1 gram peper en zout
  • 10 gram basilicum
  • 4 gram hazelnoten
  • 15 gram Reypenaar kaas of andere oude kaas
  • 1 gram knoflook
  • 20 gram zonnebloemolie
  • 2 gram peterselie
  • 1 gram wijnazijn appel

Bereidingswijze

  • Laat de mozarella uitlekken en was de cherry tomaten.
  • Prik 2 bolletjes mozarella en 1 bolletje tomaat aan 1 spiesje.
  • Snijd de oude kaas in blokjes.
  • Doe alle ingredienten in de blender behalve de olie.
  • Draai even kort en voeg daarna de olie toe.
  • Serveer de pesto bij de spiesjes.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

152

213

Vetten

10,3

14,4

waarvan verz. vet

6,4

9,0

Koolhydraten

1,9

2,6

waarvan suikers

0,7

1,0

Eiwitten

11,9

16,7

Voedingsvezels

0,4

0,5

Zout

0,43

0,60