Ingrediënten
Voor de spiesjes
- 360 gram mozzarella bolletjes
- 180 gram cherry tomaten
Voor de pesto
- 1 gram peper en zout
- 10 gram basilicum
- 4 gram hazelnoten
- 15 gram Reypenaar kaas of andere oude kaas
- 1 gram knoflook
- 20 gram zonnebloemolie
- 2 gram peterselie
- 1 gram wijnazijn appel
Bereidingswijze
- Laat de mozarella uitlekken en was de cherry tomaten.
- Prik 2 bolletjes mozarella en 1 bolletje tomaat aan 1 spiesje.
- Snijd de oude kaas in blokjes.
- Doe alle ingredienten in de blender behalve de olie.
- Draai even kort en voeg daarna de olie toe.
- Serveer de pesto bij de spiesjes.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per portie (148,5 gram) |
Energie in Kcal |
204 |
303 |
Vetten |
16,1 |
24 |
waarvan verz. vet |
8,9 |
13,2 |
Koolhydraten |
2,3 |
3,4 |
waarvan suikers |
2,2 |
3,0 |
Eiwitten |
12,0 |
17,9 |
Voedingsvezels |
0,7 |
1,1 |
Zout |
0,29 |
0,44 |