Ingrediënten
Voor de spiesjes
- 360 gram mozzarella bolletjes
- 180 gram cherry tomaten
Voor de pesto
- 1 gram peper en zout
- 10 gram basilicum
- 4 gram hazelnoten
- 15 gram Reypenaar kaas of andere oude kaas
- 1 gram knoflook
- 20 gram zonnebloemolie
- 2 gram peterselie
- 1 gram wijnazijn appel
Bereidingswijze
- Laat de mozarella uitlekken en was de cherry tomaten.
- Prik 2 bolletjes mozarella en 1 bolletje tomaat aan 1 spiesje.
- Snijd de oude kaas in blokjes.
- Doe alle ingredienten in de blender behalve de olie.
- Draai even kort en voeg daarna de olie toe.
- Serveer de pesto bij de spiesjes.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
152 |
213 |
Vetten |
10,3 |
14,4 |
waarvan verz. vet |
6,4 |
9,0 |
Koolhydraten |
1,9 |
2,6 |
waarvan suikers |
0,7 |
1,0 |
Eiwitten |
11,9 |
16,7 |
Voedingsvezels |
0,4 |
0,5 |
Zout |
0,43 |
0,60 |