Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Spaghetti bolognese met komkommer salade



Ingrediënten

Voor de bolognese saus:
  • 55 gram witte ui         
  • 5 gram Spaanse peper            
  • 60 gram paprika          
  • 105 gram tomaten     
  • 14 ml olijfolie
  • 270 gram rundergehakt         
  • 7 gram knoflook         
  • 165 gram passata       
  • 195 gram tomaten blokjes uit blik    
  • 2 gram oregano          
  • 1 gram rozemarijn     
  • 1 gram thijm  
  • 7 gram bouillonblokje             
  • 1 gram peper en zout     
Spaghetti:
  • 300 gram volkoren spaghetti
Voor de salade:            
  • 200 gram komkommer           
  • 100 gram tomaat       
  • 60 gram kwark            
  • 30 gram mayonaise   
  • 10 gram azijn     


Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn, snijd de spaanse peper heel fijn, snijd de paprika in blokjes, snijd de tomaten in blokjes.
  2. Doe de olijfolie in de pan en bak het gehakt rul.
  3. Doe de uienblokjes, knoflook en paprika bij het gehakt.
  4. Doe daarna de passata, tomatenblokjes uit blik, spaanse peper en tomaten blokjes erbij.
  5. Hak de oregano, thijm en rozemarijn fijn en doe dit bij het gehakt.
  6. Breng op smaak met het bouillon blokje en de peper en zout.
  7. Kook ondertussen de spaghetti zoals op de verpakking staat beschreven in ruim kokend water met zout.
  8. Maak de komkommer salade snijd de komkommer in plakjes, snijd de tomaat in stukjes.
  9. Maak van de mayonaise, kwark en azijn een dressing en doe dit over de tomaat en komkommer.
  10. Serveer de spaghetti met de saus en los de salade erbij.


Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

135

609

Vetten

7,0

31,3

waarvan verz. vet

2,0

9,0

Koolhydraten

12,7

57,1

waarvan suikers

1,9

8,4

Eiwitten

5,4

24,2

Voedingsvezels

1,1

4,9

Zout

0,58

2,63