Ingrediënten
- 55 gram witte ui
- 5 gram Spaanse peper
- 60 gram paprika
- 105 gram tomaten
- 14 ml olijfolie
- 270 gram rundergehakt
- 7 gram knoflook
- 165 gram passata
- 195 gram tomaten blokjes uit blik
- 2 gram oregano
- 1 gram rozemarijn
- 1 gram thijm
- 7 gram bouillonblokje
- 1 gram peper en zout
- 300 gram volkoren spaghetti
- 200 gram komkommer
- 100 gram tomaat
- 60 gram kwark
- 30 gram mayonaise
- 10 gram azijn
Bereidingswijze
- Snijd de ui fijn, snijd de spaanse peper heel fijn, snijd de paprika in blokjes, snijd de tomaten in blokjes.
- Doe de olijfolie in de pan en bak het gehakt rul.
- Doe de uienblokjes, knoflook en paprika bij het gehakt.
- Doe daarna de passata, tomatenblokjes uit blik, spaanse peper en tomaten blokjes erbij.
- Hak de oregano, thijm en rozemarijn fijn en doe dit bij het gehakt.
- Breng op smaak met het bouillon blokje en de peper en zout.
- Kook ondertussen de spaghetti zoals op de verpakking staat beschreven in ruim kokend water met zout.
- Maak de komkommer salade snijd de komkommer in plakjes, snijd de tomaat in stukjes.
- Maak van de mayonaise, kwark en azijn een dressing en doe dit over de tomaat en komkommer.
- Serveer de spaghetti met de saus en los de salade erbij.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
135 |
609 |
Vetten |
7,0 |
31,3 |
waarvan verz. vet |
2,0 |
9,0 |
Koolhydraten |
12,7 |
57,1 |
waarvan suikers |
1,9 |
8,4 |
Eiwitten |
5,4 |
24,2 |
Voedingsvezels |
1,1 |
4,9 |
Zout |
0,58 |
2,63 |