Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Soep van rode linzen, harissa en gegrild pide brood

4
25 minuten
Eiwitrijk



Ingrediënten:

  • 200 gram droge rode linzen (5 uur geweld in koud water)
  • 100 gram wortel
  • 1 ui
  • 50 gram bleekselderij
  • 1 blik gepelde tomaten (425 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels harissa
  • 1 stukje verse gember
  • 1000 ml groentebouillon
  • 500 ml sojaroom
  • Sap van een halve citroen
  • 160 gram Turks brood (pide)
  • Peper en zout naar smaak
  • Gedroogde Provençaalse kruiden
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de wortel in blokjes, snipper de ui fijn en snijd de bleekselderij in stukjes.
  2. Verwarm een grote pan met wat olie. Fruit hierin de ui met de bleekselderij, wortel, knoflook met het komijnpoeder, paprikapoeder, harissa en de gember.
  3. Giet de gewelde linzen af en voeg deze toe, voeg vervolgens de bouillon, sojaroom en gepelde tomaten toe.
  4. Laat gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen met een halfgesloten deksel.
  5. Mix de soep helemaal glad met staafmixer of in een blender.
  6. Voeg het citroensap toe en breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm een grillpan (mocht je daar niet over beschikken kun je ook in een droge pan roosteren).
  8. Snijd vingerdikke plakken van het pide brood.
  9. Halveer een knoflookteen en wrijf deze over de plakken pidebrood en besprenkel met wat olie.
  10. Gril vervolgens de plakken brood in de grillpan en bestrooi na het grillen met de droge Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak.

Bewaaradvies:
2 dagen gekoeld voor de soep. Overig direct serveren


Voedingswaarden:

             

Voedingswaarden per 100 gram 

Voedingswaarden per persoon (=391 gram) 

Energie (kcal) 

141

549

Vet (gr) 

6,2

24,3

Verzadigd vet (gr) 

2,3

8,9

Koolhydraten (gr) 

14,1

55,3

Suikers (gr) 

2,5

9,6

Eiwitten (gr) 

5,6

21,9

Vezels (gr) 

1,0

3,8

Zout (gr) 

0,72

2,82