Ingrediënten
- 200 gram abrikozen
- 500 ml water
- Sap van 1 citroen
- 1 steranijs
- 500 gram skyr
- 100 gram granola naar keuze
Bereidingswijze
- Breng de abrikozen aan de kook met het water, het citroensap en de steranijs.
- Laat dit zachtjes pruttelen met deksel voor 10 minuten.
- Verwijder de steranijs en zet de warmtebron uit.
- Mix het geheel met een staafmixer totdat er een grove compote ontstaat.
- Laat de abrikozencompote eerst wat afkoelen en zet dit daarna in de koelkast.
- Pak 4 leuke glazen leg hier een laagje skyr in. Leg daar wat compote op en herhaal deze stap 2 keer.
- Bestrooi dit met de granola.
Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld te bewaren (zonder de granola, want deze wordt zacht)
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=334 gram) |
Energie (kcal) |
65,6 |
219 |
Vet (gr) |
1,6 |
5,4 |
Verzadigd vet (gr) |
0,4 |
1,5 |
Koolhydraten (gr) |
7,3 |
24,3 |
Suikers (gr) |
4,0 |
13,4 |
Eiwitten (gr) |
4,8 |
15,9 |
Vezels (gr) |
0,7 |
2,4 |
Zout (gr) |
0,04 |
0,12 |