Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Skyr met abrikozencompote en granola




Ingrediënten

  • 200 gram abrikozen
  • 500 ml water
  • Sap van 1 citroen
  • 1 steranijs
  • 500 gram skyr
  • 100 gram granola naar keuze

Bereidingswijze

  1. Breng de abrikozen aan de kook met het water, het citroensap en de steranijs.
  2. Laat dit zachtjes pruttelen met deksel voor 10 minuten.
  3. Verwijder de steranijs en zet de warmtebron uit.
  4. Mix het geheel met een staafmixer totdat er een grove compote ontstaat.
  5. Laat de abrikozencompote eerst wat afkoelen en zet dit daarna in de koelkast.
  6. Pak 4 leuke glazen leg hier een laagje skyr in. Leg daar wat compote op en herhaal deze stap 2 keer.
  7. Bestrooi dit met de granola.

Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld te bewaren (zonder de granola, want deze wordt zacht)

 

Voedingswaarden per 100 gram

Voedingswaarden per persoon (=334 gram)

Energie (kcal)

65,6

219

Vet (gr)

1,6

5,4

Verzadigd vet (gr)

0,4

1,5

Koolhydraten (gr)

7,3

24,3

Suikers (gr)

4,0

13,4

Eiwitten (gr)

4,8

15,9

Vezels (gr)

0,7

2,4

Zout (gr)

0,04

0,12