Ingrediënten
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 100 gram melk
- 100 gram kookroom
- 50 gram ui wit
- 10 gram olijfolie
- 50 gram paprika rood
- 1 gram kerrie poeder
- 1 gram kurkuma
- 5 gram limoensap
- 5 gram visbouillon blokje
- 300 gram rijst
- 600 gram peultjes
- 50 gram boter
- 30 gram bloem
- 4 stuks scholfilets
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pannetje, en doe daar de bloem bij en roer dit goed door met een garde.
- Bak de roux tot dat deze een zanderige structuur krijgt en blus af met de melk.
- Laat de roux oplossen in de melk en voeg vervolgens de kookroom toe en roer tot een gladde saus.
- Snijd de ui in blokjes en bak deze aan in de olijf olie.
- Snijd de paprika in blokjes en bak deze even mee.
- Voeg de kerrie poeder en kurkumma toe aan de ui blokjes en verhit deze op laag vuur.
- Voeg daarna de roomsaus toe bij de ui met kruiden en roer dit goed door.
- Breng het op smaak met een beetje limoensap en een stukje van het visbouillonblokje.
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim kokend water.
- Maak de peulen schoon en kook deze ook gaar.
- Doe boter in de pan en bloem de scholfilets even.
- Bak de scholfilet in de pan tot deze gaar is.
- Serveer de rijst met de peultjes, scholfilet en de saus.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
132 |
594 |
Vetten |
2,6 |
11,8 |
waarvan verz. vet |
0,7 |
3,3 |
Koolhydraten |
17,7 |
79,6 |
waarvan suikers |
0,3 |
1,4 |
Eiwitten |
8,7 |
39,3 |
Voedingsvezels |
1,0 |
4,4 |
Zout |
0,65 |
2,93 |