Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Pompoen pastinaak soep


Ingrediënten

  • 120 gram pastinaak   
  • 120 gram flespompoen
  • 150 ml kookroom
  • 660 ml volle melk
  • 50  gram roomboter ongezouten
  • 40  gram bosui, in ringetjes gesneden
  • peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Snijd de pastinaak en de pompoen in stukken
  • Smoor de stukken 5 minuten in de roomboter
  • Giet de kookroom en melk erbij
  • Laat het geheel zachtjes koken tot de groente helemaal gaar is
  • Haal van het vuur en pureer alles met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Voeg naar wens peper en zout toe
  • Strooi als garnering de bosuiringetjes over de soep

Tip: Serveer met tarwebrood en hazelnootolie

Voedingswaarden

Per 100 gram

285 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

113

322

Vet (gram) 

8,4

23,9

Verzadigd vet (gram) 

5,8

16,6

Koolhydraten (gram) 

6,1

17,5

Suikers (gram) 

3,6

10,4

Eiwitten (gram) 

2,7

7,7

Vezels (gram) 

0,7

2,1

Zout (gram) 

0,14

0,39

Bewaaradvies:

Serveer direct