Ingrediënten
- 120 gram pastinaak
- 120 gram flespompoen
- 150 ml kookroom
- 660 ml volle melk
- 50 gram roomboter ongezouten
- 40 gram bosui, in ringetjes gesneden
- peper en zout uit de molen
Bereidingswijze
- Snijd de pastinaak en de pompoen in stukken
- Smoor de stukken 5 minuten in de roomboter
- Giet de kookroom en melk erbij
- Laat het geheel zachtjes koken tot de groente helemaal gaar is
- Haal van het vuur en pureer alles met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg naar wens peper en zout toe
- Strooi als garnering de bosuiringetjes over de soep
Tip: Serveer met tarwebrood en hazelnootolie
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
285 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
113 |
322 |
Vet (gram) |
8,4 |
23,9 |
Verzadigd vet (gram) |
5,8 |
16,6 |
Koolhydraten (gram) |
6,1 |
17,5 |
Suikers (gram) |
3,6 |
10,4 |
Eiwitten (gram) |
2,7 |
7,7 |
Vezels (gram) |
0,7 |
2,1 |
Zout (gram) |
0,14 |
0,39 |
Bewaaradvies:
Serveer direct