Ingrediënten
- 105 ml water
- 2 gram zout
- 82 gram zilvervliesrijst
- 160 gram zalmfilet zonder vel
- 1 el roomboter
- 120 gram mango in blokjes
- 50 gram komkommerblokjes
- 80 gram avocado in plakken
- 40 ml sojasaus
- 2 tl peterselie gehakt
- peper uit de molen
Bereidingswijze
- Kook de zilvervliesrijst in het water met zout gaar
- Giet de rijst af in een zeef en laat afkoelen in de koelkast
- Smelt de roomboter in een pan en bak de zalm 4 min aan iedere zijde
- Leg de zalm op en bord en laat deze afkoelen
- Verdeel de zilvervliesrijst over vier kommen
- Leg bovenaan de kom de mango blokjes en daarna de komkommer
- Breek daarna de zalm in stukken en leg deze naast de komkommer
- Leg de avocado plakken mooi neer in de kommen
- Doe er naar wens wat peper overheen
- Strooi als laatste de gehakte peterselie op de rijst die nog zichtbaar is
- Serveer de sojasaus er apart bij
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
120 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
180 |
213 |
Vet (gram) |
8,5 |
10,1 |
Verzadigd vet (gram) |
1,7 |
2,1 |
Koolhydraten (gram) |
15,6 |
18,4 |
Suikers (gram) |
3,1 |
3,7 |
Eiwitten (gram) |
8,8 |
10,4 |
Vezels (gram) |
1,4 |
1,7 |
Zout (gram) |
1,68 |
1,99 |
Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast