Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Pokebowl zalm


Ingrediënten

  • 105 ml  water
  • 2 gram zout
  • 82 gram zilvervliesrijst
  • 160 gram zalmfilet zonder vel    
  • 1 el roomboter                   
  • 120 gram mango in blokjes
  • 50 gram komkommerblokjes
  • 80 gram avocado in plakken
  • 40 ml sojasaus 
  • 2 tl peterselie gehakt
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Kook de zilvervliesrijst in het water met zout gaar
  • Giet de rijst af in een zeef en laat afkoelen in de koelkast
  • Smelt de roomboter in een pan en bak de zalm 4 min aan iedere zijde
  • Leg de zalm op en bord en laat deze afkoelen
  • Verdeel de zilvervliesrijst over vier kommen
  • Leg bovenaan de kom de mango blokjes en daarna de komkommer
  • Breek daarna de zalm in stukken en leg deze naast de komkommer
  • Leg de avocado plakken mooi neer in de kommen
  • Doe er naar wens wat peper overheen
  • Strooi als laatste de gehakte peterselie op de rijst die nog zichtbaar is
  • Serveer de sojasaus er apart bij

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

120 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

180

213

Vet (gram) 

8,5

10,1

Verzadigd vet (gram) 

1,7

2,1

Koolhydraten (gram) 

15,6

18,4

Suikers (gram) 

3,1

3,7

Eiwitten (gram) 

8,8

10,4

Vezels (gram) 

1,4

1,7

Zout (gram) 

1,68

1,99

Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast