Ingrediënten
- 200 gram penne pasta
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel balsamico azijn
- Peper en zout naar smaak
- 12 vegetarische balletjes
- 200 gram ricotta
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Sap en rasp van een halve citroen
- Snuf gedroogde chilipeper
- 2 eetlepels neutrale olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Vermeng de oregano, chilipeper, ricotta, citroensap en citroenrasp met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Smeer het ricottamengsel in een ovenschaaltje en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot goudbruin aan de bovenkant.
- Haal het ricottamengsel uit de oven en plaats de vegetarische balletjes in de oven. Bak deze 5 minuten tot ze verkleuren.
- Verwarm ondertussen een sauspan met de neutrale olie en de fijngehakte knoflookteen, laat deze even bakken in de olie.
- Blus af met de gepelde tomaten en breng de saus zachtjes tegen de kook. Voeg ook de balsamico azijn toe.
- Zet een ruime pan op met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin volgens instructie op de verpakking de pasta beetgaar.
- Giet de pasta af en vermeng het met de tomatensaus. Verdeel dit over 4 borden, leg op elk bord 3 vegetarische balletjes en kruimel er wat ricotta uit de oven over.
Bewaaradvies
2 dagen gekoeld.
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=350 gram) |
Energie (kcal) |
119 |
416 |
Vet (gr) |
7,0 |
24,7 |
Verzadigd vet (gr) |
1,8 |
6,1 |
Koolhydraten (gr) |
7,7 |
26,8 |
Suikers (gr) |
2,3 |
8,1 |
Eiwitten (gr) |
5,6 |
19,6 |
Vezels (gr) |
0,4 |
1,3 |
Zout (gr) |
0,34 |
1,18 |