Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Pasta no meatballs

4
45 minuten




Ingrediënten

  • 200 gram penne pasta
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn  
  • Peper en zout naar smaak
  • 12 vegetarische balletjes
  • 200 gram ricotta
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Sap en rasp van een halve citroen  
  • Snuf gedroogde chilipeper
  • 2 eetlepels neutrale olie 
     

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.  
  2. Vermeng de oregano, chilipeper, ricotta, citroensap en citroenrasp met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  3. Smeer het ricottamengsel in een ovenschaaltje en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot goudbruin aan de bovenkant.  
  4. Haal het ricottamengsel uit de oven en plaats de vegetarische balletjes in de oven. Bak deze 5 minuten tot ze verkleuren.
  5. Verwarm ondertussen een sauspan met de neutrale olie en de fijngehakte knoflookteen, laat deze even bakken in de olie.  
  6. Blus af met de gepelde tomaten en breng de saus zachtjes tegen de kook. Voeg ook de balsamico azijn toe.
  7. Zet een ruime pan op met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin volgens instructie op de verpakking de pasta beetgaar.  
  8. Giet de pasta af en vermeng het met de tomatensaus. Verdeel dit over 4 borden, leg op elk bord 3 vegetarische balletjes en kruimel er wat ricotta uit de oven over. 

 

Bewaaradvies
2 dagen gekoeld.

 

 

Voedingswaarden per 100 gram 

Voedingswaarden per persoon (=350 gram) 

Energie (kcal)  

119 

416 

Vet (gr)  

7,0 

24,7 

Verzadigd vet (gr)  

1,8 

6,1 

Koolhydraten (gr)  

7,7 

26,8 

Suikers (gr)  

2,3 

8,1 

Eiwitten (gr)  

5,6 

19,6 

Vezels (gr)  

0,4 

1,3 

Zout (gr)  

0,34 

1,18