Ingrediënten
Voor de pannacotta
- 170 gram ongezoete slagroom
- 7 gram blad gelatine
- 2 gram vanille stokjes
- 55 gram suiker
- 375 gram milde magere kwark
- 125 gram aardbeien
- 75 gram bosbessen
- 75 gram frambozen
Bereidingswijze
- Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan.
- Week gelatine in koud water.
- Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open.
- Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room.
- Houd +/- 5 min. aan de kook aan en hierna verwijder het vanillestokje.
- Voeg suiker toe aan roer tot deze is opgelost.
- Neem van het vuur.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room.
- Roer totdat de gelatine is opgelost voeg nu de kwark toe.
- Als het een gladde massa is stort het in schaaltjes of bakjes.
- Zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur.
- Was het rood fruit en haal de kroontjes van de aardbeien.
- Doe het fruit op de pannacotta.
- TIP ook lekker met mango, mandarijn en evt een kletskop
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
135 |
202 |
Vetten |
6,7 |
10,0 |
waarvan verz. vet |
4,6 |
6,9 |
Koolhydraten |
11,8 |
17,7 |
waarvan suikers |
11,5 |
17,3 |
Eiwitten |
5,7 |
8,5 |
Voedingsvezels |
1,7 |
2,6 |
Zout |
0,06 |
0,09 |