Ingrediënten
Voor de pesto
- 1 gram peper en zout
- 20 gram basilicum
- 10 gram hazelnoten
- 30 gram Reypenaar kaas of andere oude kaas
- 1 gram knoflook
- 40 gram zonnebloem olie
- 3 gram peterselie
- 1 gram wijnazijn appel
Voor de panini
- 4 stuks pistolet
- 10 gram basilicum
- 110 gram tomaten
- 200 gram mozzarella bol
- 1 gram peper en zout
Bereidingswijze
- Maak de pesto.
- Snijd de oude kaas in blokjes.
- Doe alle ingredienten in de blender behalve de olie.
- Draai even kort en voeg daarna de olie toe.
- De pesto is nu klaar.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Snijd de mozarella in plakjes.
- Snijd de pistoletjes open snijd ze door de lengte.
- Besmeer beide kanten met de pesto.
- Beleg de panini met een palkjes tomaat.
- Doe daarop de plakjes mozarella.
- Snijd de basilicum in fijne reepjes.
- Strooi deze over de panini.
- Doe de panini onder de grill en laat deze mooi bruin worden.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
248 |
397 |
Vetten |
13,6 |
21,8 |
waarvan verz. vet |
5,4 |
8,6 |
Koolhydraten |
20,6 |
33,0 |
waarvan suikers |
0,5 |
0,8 |
Eiwitten |
9,8 |
15,7 |
Voedingsvezels |
1,3 |
2,0 |
Zout |
1,29 |
2,07 |