Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Panini mozzarella tomaat pesto


Ingrediënten

Voor de pesto

  • 1 gram peper en zout              
  • 20 gram basilicum     
  • 10 gram hazelnoten  
  • 30 gram Reypenaar kaas of andere oude kaas          
  • 1 gram knoflook         
  • 40 gram zonnebloem olie      
  • 3 gram peterselie       
  • 1 gram wijnazijn appel                   

Voor de panini            

  • 4 stuks pistolet              
  • 10 gram basilicum     
  • 110 gram tomaten     
  • 200 gram mozzarella bol       
  • 1 gram peper en zout              

Bereidingswijze

  • Maak de pesto.
  • Snijd de oude kaas in blokjes.
  • Doe alle ingredienten in de blender behalve de olie.
  • Draai even kort en voeg daarna de olie toe.
  • De pesto is nu klaar.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Snijd de mozarella in plakjes.
  • Snijd de pistoletjes open snijd ze  door de lengte.
  • Besmeer beide kanten met de pesto.
  • Beleg de panini met een palkjes tomaat.
  • Doe daarop de plakjes mozarella.
  • Snijd de basilicum in fijne reepjes.
  • Strooi deze over de panini.
  • Doe de panini onder de grill en laat deze mooi bruin worden.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

248

397

Vetten

13,6

21,8

waarvan verz. vet

5,4

8,6

Koolhydraten

20,6

33,0

waarvan suikers

0,5

0,8

Eiwitten

9,8

15,7

Voedingsvezels

1,3

2,0

Zout

1,29

2,07