Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Ovenschotel met witvis, spinazie en doperwten

4
20 minuten + 45 minuten oventijd


Ingrediënten

  • 420 ml volle melk
  • 20   gram allesbinder
  • peper en zout uit de molen
  • 1 el citroensap
  • 400 gram aardappel geschild
  • 60 gram roomboter
  • 50 gram verse spinazie
  • 10 gram rode ui in ringen
  • 60 gram doperwten
  • 80 gram courgette in blokjes van 1x1 cm
  • 240 gram heekfilet
  • 2 tl bieslook in ringetjes
  • 2 tl dragonblad gehakt

Bereidingswijze

  • Maak de saus door de melk op te warmen en te binden met de allesbinder
  • Breng de saus naar wens op smaak met peper en zout en dek het vervolgens af met plastic folie
  • Zet de oven aan op 175 graden
  • Snijd de aardappels in plakken en leg deze op de bodem van de ovenschaal
  • Smelt vervolgens de roomboter in een bakpan en smoor daarin de rode ui, courgette en erwten 3 minuten en voeg daarna de spinazie toe
  • Leg de heekfilet op de aardappels en schep daarover de gesmoorde groenten
  • Giet als laatste de melksaus over de groenten 
  • Laat de schotel 45 minuten garen in de oven
  • Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de verse bieslook en dragon

Tip: gebruik in plaats van één grote ovenschaal vier kleine eenpersoonspannetjes of ovenschaaltjes


Voedingswaarden

Per 100 gram

80 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

124

187

Vet (gram) 

6,2

9,3

Verzadigd vet (gram) 

2,1

3,1

Koolhydraten (gram) 

13,3

20,0

Suikers (gram) 

2,6

3,9

Eiwitten (gram) 

3

4,4

Vezels (gram) 

1,8

2,7

Zout (gram) 

0,05

0,07

Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast