Ingrediënten
- 420 ml volle melk
- 20 gram allesbinder
- peper en zout uit de molen
- 1 el citroensap
- 400 gram aardappel geschild
- 60 gram roomboter
- 50 gram verse spinazie
- 10 gram rode ui in ringen
- 60 gram doperwten
- 80 gram courgette in blokjes van 1x1 cm
- 240 gram heekfilet
- 2 tl bieslook in ringetjes
- 2 tl dragonblad gehakt
Bereidingswijze
- Maak de saus door de melk op te warmen en te binden met de allesbinder
- Breng de saus naar wens op smaak met peper en zout en dek het vervolgens af met plastic folie
- Zet de oven aan op 175 graden
- Snijd de aardappels in plakken en leg deze op de bodem van de ovenschaal
- Smelt vervolgens de roomboter in een bakpan en smoor daarin de rode ui, courgette en erwten 3 minuten en voeg daarna de spinazie toe
- Leg de heekfilet op de aardappels en schep daarover de gesmoorde groenten
- Giet als laatste de melksaus over de groenten
- Laat de schotel 45 minuten garen in de oven
- Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de verse bieslook en dragon
Tip: gebruik in plaats van één grote ovenschaal vier kleine eenpersoonspannetjes of ovenschaaltjes
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
80 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
124 |
187 |
Vet (gram) |
6,2 |
9,3 |
Verzadigd vet (gram) |
2,1 |
3,1 |
Koolhydraten (gram) |
13,3 |
20,0 |
Suikers (gram) |
2,6 |
3,9 |
Eiwitten (gram) |
3 |
4,4 |
Vezels (gram) |
1,8 |
2,7 |
Zout (gram) |
0,05 |
0,07 |
Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast