Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Oreo toetje met een kokos- en amandelmelk pudding


Ingrediënten

  • 3 gelatinebladen
  • 100 gram Oreo koekjes
  • 350 gram kokosmelk
  • 100 gram amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 5 gram amandelen, in stukjes
  • 5 gram kokosschaafsel

Bereidingswijze

  • Leg de gelatineblaadjes in koud water.
  • Maal de Oreo koekjes in een keuken machine tot kruim.
  • Warm de kokos- en amandel melk samen met het vanille extract op. Let op, de melk mag niet koken.
  • Haal de pan van de hittebron af
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme melk.
  • Verdeel de helft van de Oreo koekkruimels over de vier glazen.
  • Zet een glas op een weegschaal en schenk precies 16 gram melk op de koekkruimels. Doe dit ook met de andere glazen.
  • Roer met een lange lepel of satéprikker de koek en melk voorzichtig tot een papje.
  • Zet de glazen 10 minuten in de koelkast.
  • Schenk daarna de rest van de melk in de glazen en laat in de koelkast opstijven.
  • Verdeel vlak voor het serveren de overgebleven Oreo koekkruimels over de 4 glazen.
  • Leg in het midden van het glas het kokosschaafsel en de amandelstukjes.

Tip: vervang voor een geheel plantaardig toetje de gelatine voor een halve theelepel agar agar en de Oreo koekjes voor vegan Oreo koekjes. Bij gebruik van de agar moet het samen met de melk en vanille extract twee minuten zachtjes koken.

Voedingswaarden

Per 100 gram

142 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

202

286

Vet (gram) 

15,3

21,8

Verzadigd vet (gram) 

11,5

16,3

Koolhydraten (gram) 

13,3

18,9

Suikers (gram) 

7,4

10,5

Eiwitten (gram) 

2,3

3,3

Vezels (gram) 

0,8

1,1

Zout (gram) 

0,18

0,26


Bewaaradvies

3 dagen in de koelkast