Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Muffin met feta en zongedroogde tomaat


Ingrediënten

  • 160 ml volle melk
  • 1 ei
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram prei
  • 4 gram knoflook
  • 45 gram feta kaas
  • 7 gram peper en zout
  • 35 gram zongedroogde tomaten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de melk met het ei en bakmeel tot een glad beslag.
  • Snijd de prei in fijne ringen.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Brokkel de feta kaas in kleine stukjes.
  • Snijd de tomaatjes in kleinere stukjes.
  • Voeg de prei, knoflook, feta kaas en tomaatjes toe aan het beslag.
  • Vul de muffin vormpjes met het beslag.
  • Maximaal 3/4 van de vorm vullen.
  • Bak de muffins ongeveer 15 minuten af in de oven op 175 graden.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

227

227

Vetten

8,1

8,1

waarvan verz. vet

3,2

3,2

Koolhydraten

29,3

29,3

waarvan suikers

2,9

2,9

Eiwitten

8,5

8,5

Voedingsvezels

1,3

1,3

Zout

2,92

2,92