Ingrediënten
- 160 ml volle melk
- 1 ei
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram prei
- 4 gram knoflook
- 45 gram feta kaas
- 7 gram peper en zout
- 35 gram zongedroogde tomaten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de melk met het ei en bakmeel tot een glad beslag.
- Snijd de prei in fijne ringen.
- Hak de knoflook fijn.
- Brokkel de feta kaas in kleine stukjes.
- Snijd de tomaatjes in kleinere stukjes.
- Voeg de prei, knoflook, feta kaas en tomaatjes toe aan het beslag.
- Vul de muffin vormpjes met het beslag.
- Maximaal 3/4 van de vorm vullen.
- Bak de muffins ongeveer 15 minuten af in de oven op 175 graden.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
227 |
227 |
Vetten |
8,1 |
8,1 |
waarvan verz. vet |
3,2 |
3,2 |
Koolhydraten |
29,3 |
29,3 |
waarvan suikers |
2,9 |
2,9 |
Eiwitten |
8,5 |
8,5 |
Voedingsvezels |
1,3 |
1,3 |
Zout |
2,92 |
2,92 |