Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 150 gram kipgehakt
- 150 gram courgette in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
- 100 gram maiskorrels
- 28 gram Santa Maria Taco kruidenmix
- 25 gram water
- 4 stuks taco schelp klein
- 60 gram veldsla
- 200 gram crème fraiche
- 80 gram mini tomaatjes
- Peper en zout uit de molen
Bereidingswijze
- Bak het kipgehakt in de zonnebloemolie in 10 minuten gaar.
- Voeg de courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
- Bak daarna de mais 5 minuten mee.
- Meng het water en taco kruiden door het kipgehakt en draai er naar wens peper over.
- Breng naar de crème fraiche op smaak met peper en zout uit de molen.
- Schep de helft van de crème fraiche in de taco schelpen.
- Leg daarna de veldsla in de schelpen gevolgd door het kipgehakt.
- Schep de rest van de crème fraiche op de taco’s en garneer met de minitomaatjes
- Leg de taco’s op bordjes.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
205 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
163 |
333 |
Vet (gram) |
11,9 |
24,4 |
Verzadigd vet (gram) |
5,9 |
12,1 |
Koolhydraten (gram) |
7,7 |
15,7 |
Suikers (gram) |
2,9 |
6,0 |
Eiwitten (gram) |
5,5 |
11,2 |
Vezels (gram) |
1,5 |
3,0 |
Zout (gram) |
0,72 |
1,47 |
Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast