Ingrediënten
- 12 gram blad gelatine
- 200 gram bastongekoekjes
- 60 gram ongezouten roomboter
- 1 sinaasappel
- 225 ml ongezoete slagroom
- 125 gram witte basterdsuiker
- 400 gram volle kwark
Topping
- 2 sinaasappels
Bereidingswijze
- Week de gelatine blaadjes in koud water.
- Maal de bastogne fijn.
- Smelt de boter.
- Meng het met de gesmolten boter met de bastonge koek.
- Verdeel het over de bodem van de taartvorm of vormpjes.
- Rasp de sinaasappel let op alleen de schil, zonder het witte en meng dit samen met de kwark.
- Pers de sinaasappel uit.
- Verwarm het sap los hier de gelatine in op en laat dit een beetje afkoelen.
- Sla de slagroom op met de suiker tot yoghurt dikte.
- Meng het gelatine mengel met het kwark mengsel en spatel als laatste de geslagen slagroom erdoor.
- Doe het mengsel op de bodem van bastogne en laat in de koelkast opstijven minimaal 3 uur.
- Snijd de schil van de sinaasappel en vlies de partjes eruit.
- Serveer de partjes sinaasappel op de kwarktaart.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
307 |
368 |
Vetten |
17,4 |
20,9 |
waarvan verz. vet |
11,0 |
13,2 |
Koolhydraten |
30,6 |
36,7 |
waarvan suikers |
25,3 |
30,3 |
Eiwitten |
5,2 |
6,2 |
Voedingsvezels |
2,0 |
2,4 |
Zout |
0,18 |
0,22 |