Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 50 gram platte peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 gram Turkse yoghurt
- 50 gram komkommer
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer in dunne reepjes.
- Hak 20 gram peterselie fijn en bewaar de rest voor de garnering.
- Meng in een kom het gehakt, knoflook, gehakte peterselie, paprikapoeder en komijnpoeder door elkaar.
- Maak 8 langwerpige bolletjes van het gehakt en steek er een prikker door.
- Warm de olijfolie op in een koekenpan en bak de köftes in 10 minuten gaar.
- Meng voor de yoghurtdip de yoghurt met de komkommer door elkaar en voeg naar wens peper en zout toe.
- Garneer het gerecht met de overgebleven peterselie.
Tip: Serveer Turks brood bij de köfte
Bewaaradvies: 2 dagen in de koelkast
Voedingswaarde:
|
per 100 gram |
87 gram (1 stuk) |
Energie (kcal) |
218 |
190 |
Vet (gram) |
18,1 |
15,8 |
Verzadigd vet (gram) |
7,6 |
6,7 |
Koolhydraten (gram) |
2,2 |
1,9 |
Suikers (gram) |
1,2 |
1,1 |
Eiwitten (gram) |
11,2 |
9,7 |
Vezels (gram) |
0,6 |
0,5 |
Zout (gram) |
0,17 |
0,15 |