Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Köfte met yoghurtdip



Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 50 gram platte peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram Turkse yoghurt
  • 50 gram komkommer
  • peper en zout naar smaak
             

Bereidingswijze:

  • Snijd de komkommer in dunne reepjes.
  • Hak 20 gram peterselie fijn en bewaar de rest voor de garnering.
  • Meng in een kom het gehakt, knoflook, gehakte peterselie, paprikapoeder en komijnpoeder door elkaar.
  • Maak 8 langwerpige bolletjes van het gehakt en steek er een prikker door.
  • Warm de olijfolie op in een koekenpan en bak de köftes in 10 minuten gaar.
  • Meng voor de yoghurtdip de yoghurt met de komkommer door elkaar en voeg naar wens peper en zout toe.
  • Garneer het gerecht met de overgebleven peterselie.

Tip: Serveer Turks brood bij de köfte

Bewaaradvies: 2 dagen in de koelkast

Voedingswaarde:

 

per 100 gram 

87 gram (1 stuk)

Energie (kcal) 

218

190

Vet (gram) 

18,1

15,8

Verzadigd vet (gram) 

7,6

6,7

Koolhydraten (gram) 

2,2

1,9

Suikers (gram) 

1,2

1,1

Eiwitten (gram) 

11,2

9,7

Vezels (gram) 

0,6

0,5

Zout (gram) 

0,17

0,15