Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Knäckebröd met kaas & ei

Recept voor 4 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten



Ingrediënten

4 stuks volkoren knäckebröd

2 eieren

4 blaadjes kropsla

8 plakken jong belegen kaas

1 mini komkommer                        

4 plukjes tuinkers

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan water op het vuur. Leg de eieren in het water wanneer het water gaat koken.
  2. Kook de eieren voor 8 minuten, dompel ze daarna 5 minuten in koud water om ze af te laten koelen.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.
  4. Beleg het knäckebröd met een blad sla en de plakken kaas.
  5. Verdeel vervolgens de plakjes komkommer erover.
  6. Snijd de eieren in partjes en verdeel deze over de crackers.
  7. Garneer met de tuinkers.


Bewaaradvies:

Serveer direct

Voedingswaarde:

 

per 100 gram 

79 gram (1 stuk) 

Energie (kcal) 

186

147

Vet (gram) 

11,1

8,8

Verzadigd vet (gram) 

4,8

3,8

Koolhydraten (gram) 

8,3

6,6

Suikers (gram) 

0,2

0,2

Eiwitten (gram) 

11,7

9,2

Vezels (gram) 

2,9

2,3

Zout (gram) 

0,73

0,57