Ingrediënten
4 stuks volkoren knäckebröd
2 eieren
4 blaadjes kropsla
8 plakken jong belegen kaas
1 mini komkommer
4 plukjes tuinkers
Bereidingswijze:
- Zet een pan water op het vuur. Leg de eieren in het water wanneer het water gaat koken.
- Kook de eieren voor 8 minuten, dompel ze daarna 5 minuten in koud water om ze af te laten koelen.
- Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.
- Beleg het knäckebröd met een blad sla en de plakken kaas.
- Verdeel vervolgens de plakjes komkommer erover.
- Snijd de eieren in partjes en verdeel deze over de crackers.
- Garneer met de tuinkers.
Bewaaradvies:
Serveer direct
Voedingswaarde:
|
per 100 gram |
79 gram (1 stuk) |
Energie (kcal) |
186 |
147 |
Vet (gram) |
11,1 |
8,8 |
Verzadigd vet (gram) |
4,8 |
3,8 |
Koolhydraten (gram) |
8,3 |
6,6 |
Suikers (gram) |
0,2 |
0,2 |
Eiwitten (gram) |
11,7 |
9,2 |
Vezels (gram) |
2,9 |
2,3 |
Zout (gram) |
0,73 |
0,57 |