Ingrediënten
- 240 gram pasta penne
- 4 stuks kipfilet van ongeveer 120 gram
- 400 gram cherry tomaat
- 200 gram mozzarella bolletjes
Voor de rode pesto saus:
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 200 ml volle melk
- 20 gram rode pesto
- 5 gram peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water met een beetje zout.
- Bak de kipfilet mooi bruin en gaar.
- Snijd de cherry tomaten en de mozarella bolletjes doormidden.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze een beetje gaar word.
- Dit zie je als de stuctuur een beetje op zand begint te lijken.
- Giet dan een beetje melk bij de roux en blijf het goed roeren met een garde tot alle melk is opgenomen.
- Als de saus nog te dik is dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
- Voeg de rode pesto toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta met de kipfilet en de rode pesto saus.
- En stooi als het laatste de tomaten en de mozarella bolletjes erover heen.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
141 |
634 |
Vetten |
6,3 |
28,2 |
waarvan verz. vet |
2,4 |
10,7 |
Koolhydraten |
10,3 |
46,2 |
waarvan suikers |
0,6 |
2,9 |
Eiwitten |
10,4 |
46,9 |
Voedingsvezels |
1,0 |
4,6 |
Zout |
0,63 |
2,83 |