Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Kip rode pesto met pasta

4
30 minuten
Eiwitrijk



Ingrediënten

  • 240 gram pasta penne              
  • 4 stuks kipfilet van ongeveer 120 gram           
  • 400 gram cherry tomaat        
  • 200 gram mozzarella bolletjes           

Voor de rode pesto saus:

  • 20 gram boter               
  • 20 gram bloem            
  • 200 ml volle melk       
  • 20 gram rode pesto     
  • 5 gram peper en zout              


Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water met een beetje zout.
  2. Bak de kipfilet mooi bruin en gaar.
  3. Snijd de cherry tomaten en de mozarella bolletjes doormidden.
  4. Smelt de boter in een pannetje.
  5. Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze een beetje gaar word.
  6. Dit zie je als de stuctuur een beetje op zand begint te lijken.
  7. Giet dan een beetje melk bij de roux en blijf het goed roeren met een garde tot alle melk is opgenomen.
  8. Als de saus nog te dik is dan kan je nog wat extra melk toevoegen.
  9. Voeg de rode pesto toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de pasta met de kipfilet en de rode pesto saus.
  11. En stooi als het laatste de tomaten en de mozarella bolletjes erover heen.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

141

634

Vetten

6,3

28,2

waarvan verz. vet

2,4

10,7

Koolhydraten

10,3

46,2

waarvan suikers

0,6

2,9

Eiwitten

10,4

46,9

Voedingsvezels

1,0

4,6

Zout

0,63

2,83