Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Hemelse modder


Ingrediënten

  • 70 gram ongezoete slagroom
  • 70 gram melkchocolade in stukjes
  • 70 gram pure chocolade in stuk
  • 1 ei
  • 15 gram suiker
  • 40 gram amandelschaafsel

  • Bereidingswijze
    Klop driekwart van de slagroom op tot yoghurtdikte en zet in de koelkast
  • Warm de rest van de slagroom op, laat hierin de chocolade stukjes smelten en laat het mengsel vervolgens wat afkoelen
  • Splits het ei (in eiwit en eidooier)
  • Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf
  • Klop de eidooier met de rest van de suiker luchtig
  • Meng het licht afgekoelde chocolade mengsel door de luchtige eidooier
  • Schep vervolgens met een spatel de geklopte slagroom erdoor
  • Schep als laatste met een spatel het opgeklopte eiwit door het mengsel
  • Schep het chocolatemengsel in vier glazen of in een kom, dek het af met plastic folie en laat het één uur koelen in koelkast
  • Rooster het amandelschaafsel goudgeel in een koekenpan en schep het daarna op keukenpapier
  • Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel over de hemelse modder

Tip: Met suiker oogjes en de amandelen rechtop in de hemelse modder gestoken maak je er een egeltje van


Voedingswaarden

Per 100 gram

80 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

329

263,2

Vet (gram) 

24,3

19,4

Verzadigd vet (gram) 

15,3

12,2

Koolhydraten (gram) 

21,2

17,0

Suikers (gram) 

20,7

16,6

Eiwitten (gram) 

5,7

4,6

Vezels (gram) 

1,1

0,9

Zout (gram) 

0,21

0,17

Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast