Ingrediënten
- 70 gram ongezoete slagroom
- 70 gram melkchocolade in stukjes
- 70 gram pure chocolade in stuk
- 1 ei
- 15 gram suiker
- 40 gram amandelschaafsel
Bereidingswijze
Klop driekwart van de slagroom op tot yoghurtdikte en zet in de koelkast- Warm de rest van de slagroom op, laat hierin de chocolade stukjes smelten en laat het mengsel vervolgens wat afkoelen
- Splits het ei (in eiwit en eidooier)
- Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf
- Klop de eidooier met de rest van de suiker luchtig
- Meng het licht afgekoelde chocolade mengsel door de luchtige eidooier
- Schep vervolgens met een spatel de geklopte slagroom erdoor
- Schep als laatste met een spatel het opgeklopte eiwit door het mengsel
- Schep het chocolatemengsel in vier glazen of in een kom, dek het af met plastic folie en laat het één uur koelen in koelkast
- Rooster het amandelschaafsel goudgeel in een koekenpan en schep het daarna op keukenpapier
- Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel over de hemelse modder
Tip: Met suiker oogjes en de amandelen rechtop in de hemelse modder gestoken maak je er een egeltje van
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
80 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
329 |
263,2 |
Vet (gram) |
24,3 |
19,4 |
Verzadigd vet (gram) |
15,3 |
12,2 |
Koolhydraten (gram) |
21,2 |
17,0 |
Suikers (gram) |
20,7 |
16,6 |
Eiwitten (gram) |
5,7 |
4,6 |
Vezels (gram) |
1,1 |
0,9 |
Zout (gram) |
0,21 |
0,17 |
Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast