Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Havermout koekjes

15 koekjes
120 minuten
Energierijk

 

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 120 gram bloem
  • 70 gram havermout
  • 1 citroen
  • 1 theelepel vanille extract
  • Topping naar keuze zoals: pecannoten, amandelschaafsel, karamelblokjes of chocolade
  • Extra nodig:    Huishoudfolie, bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Haal een uur voordat je gaat beginnen met bakken de boter uit de koelkast
  2. Rasp de citroen
  3. Meng de boter met de suiker en klop dit met een garde voor 5 minuten
  4. Voeg het vanille extract toe en daarna de citroenrasp
  5. Spatel daarna de bloem en de havermout door het geheel en kneed er een stevig deeg van
  6. Leg een stuk van 30 centimeter huishoudfolie op je werkblad en leg er daarna nog zo’n stuk bovenop
  7. Maak een rol van het deeg met een doorsnede van 5 centimeter, leg dit op het folie en verpak dit hiermee
  8. Leg de rol deeg in de koelkast voor minstens 1 uur
  9. Verwarm de oven voor op 190 graden
  10. Verwijder de huishoudfolie van de rol en snij het deeg in plakken van een halve centimeter
  11. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat
  12. Versier de koekjes met de noten, chocolade en/of wat amandelschaafsel. Wil je karamelblokjes toevoegen, doe dit dan als de koekjes net uit de oven zijn
  13. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze mooi bruin zijn

 

Bewaaradvies

1 week in een afgesloten bak.

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

Per persoon (= 26 gram)

Energie in Kcal

478

124

Vetten

27

7

waarvan verz. vet

14,6

3,8

Koolhydraten

51,25

13.3

waarvan suikers

19,7

5,1

Eiwitten

6,2

1,6

Voedingsvezels

3,1

0,8

Zout

0

0