Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Hartige oranje groene cake

Aantal porties: 15 plakken

Bereidingstijd
20 minuten

Ingrediënten

  • 80  gram roomboter op kamertemperatuur
  • 80  gram plantaardige boter op kamertemperatuur
  • 4 eieren                 
  • 290  gram zelfrijzend bakmeel
  • 100  gram Old Amsterdam, geraspt
  • 400  gram bospeen, geraspt
  • 400  gram gesneden diepvries spinazie
  • Peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Zet de oven aan op 175 graden.
  • Vet de vier binnenzijden van de cakevorm in met boter.
  • Druk het bakpapier in de cakevorm en knip de hoeken in.
  • Klop de eieren met de boter; het lijkt op een roerei maar dat is oké.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel tot een beslag.
  • Schep de Old Amsterdam en peper naar smaak erdoor, het is nu een dik beslag.
  • Verdeel het beslag vervolgens in twee gelijke delen.
  • Druk de ontdooide spinazie uit in een bolzeef en schep dit door de ene helft van het beslag.
  • Schep de geraspte bospeen door het andere deel van het beslag.
  • Boetseer met een pannenlikker de bospeenmix schuin omhoog in de cakevorm.
  • Schep daarna het spinazie beslag erin en strijk de bovenkant glad
  • Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak 60 minuten.
  • Haal de cakevorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  • Haal de cake uit de vorm, snijd in plakken en serveer direct.

Tip: Deze cake is ook heel lekker als bijgerecht bij vis of vlees

Voedingswaarden

Per 100 gram

103 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

192

198

Vet (gram) 

12,0

12,4

Verzadigd vet (gram) 

6,5

6,7

Koolhydraten (gram) 

14,1

14,6

Suikers (gram) 

0,4

0,4

Eiwitten (gram) 

6,2

6,4

Vezels (gram) 

1,3

1,3

Zout (gram) 

0,64

0,66

Bewaaradvies

3 dagen in de koelkast