Ingrediënten
- 80 gram roomboter op kamertemperatuur
- 80 gram plantaardige boter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 290 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram Old Amsterdam, geraspt
- 400 gram bospeen, geraspt
- 400 gram gesneden diepvries spinazie
- Peper uit de molen
Bereidingswijze
- Laat de spinazie ontdooien.
- Zet de oven aan op 175 graden.
- Vet de vier binnenzijden van de cakevorm in met boter.
- Druk het bakpapier in de cakevorm en knip de hoeken in.
- Klop de eieren met de boter; het lijkt op een roerei maar dat is oké.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel tot een beslag.
- Schep de Old Amsterdam en peper naar smaak erdoor, het is nu een dik beslag.
- Verdeel het beslag vervolgens in twee gelijke delen.
- Druk de ontdooide spinazie uit in een bolzeef en schep dit door de ene helft van het beslag.
- Schep de geraspte bospeen door het andere deel van het beslag.
- Boetseer met een pannenlikker de bospeenmix schuin omhoog in de cakevorm.
- Schep daarna het spinazie beslag erin en strijk de bovenkant glad
- Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak 60 minuten.
- Haal de cakevorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
- Haal de cake uit de vorm, snijd in plakken en serveer direct.
Tip: Deze cake is ook heel lekker als bijgerecht bij vis of vlees
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
103 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
192 |
198 |
Vet (gram) |
12,0 |
12,4 |
Verzadigd vet (gram) |
6,5 |
6,7 |
Koolhydraten (gram) |
14,1 |
14,6 |
Suikers (gram) |
0,4 |
0,4 |
Eiwitten (gram) |
6,2 |
6,4 |
Vezels (gram) |
1,3 |
1,3 |
Zout (gram) |
0,64 |
0,66 |
Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast