Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Groenten curry met gele rijst

4
60 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Een half groenten bouillonblokje
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 stuk gember, ongeveer een duim groot
  • 1 courgette (250 gram)
  • Een halve bloemkool (300 gram)
  • 2 tomaten
  • 250 gram (diepvries)doperwten
  • 400 ml kokosmelk (17-19% vet of creamy)
  • 50 gram rozijnen
  • 1 limoen
  • 325 gram gele rijst
  • 1 bosje peterselie
  • 140 gram tomatenpuree
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidinswijze

  1. Snij de ui in kleine blokjes, Snij de courgette in halve maantjes en snij de tomaten in reepjes
  2. Hak de knoflook fijn
  3. Schil de gember en rasp deze fijn
  4. Snij de bloemkool in kleine roosjes
  5. Giet de olie in de pan en bak ui zachtjes voor 3 minuten
  6. Voeg daarna de knoflook toe en daarna de gember
  7. Voeg de bloemkoolroosjes en de courgette toe en bak voor 3 minuten
  8. Voeg vervolgens de kerriepoeder, kurkuma en de tomatenpuree toe
  9. Blus het geheel af met de kokosmelk
  10. Voeg het bouillonblokje, de rozijnen, de doperwten en de tomatenreepjes toe
  11. Laat het geheel 25 minuten zachtjes pruttelen
  12. Kook ondertussen de gele rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
  13. Hak de peterselie fijn
  14. Rasp de limoen boven de curry
  15. De curry is klaar wanneer de bloemkool gaar is. Breng eventueel op smaak met zout en peper
  16. Serveer de curry en de rijst in een kom
  17. Strooi er wat ongezouten cashewnoten omheen

TIP: Je kunt het mooi garneren met een schijfje limoen en wat gesneden peterselie.


Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

108

655

Vetten

2,3

14,0

Verzadigd vet

0,8  

4,6

Koolhydraten

17,3

104,6

Suikers

3,5 21,1

Eiwitten

3,0

18,2

Voedingsvezels

2,1

12,6

Zout

0,19

1,15