Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- Een half groenten bouillonblokje
- 1 eetlepel Zonnebloemolie
- 1 stuk gember, ongeveer een duim groot
- 1 courgette (250 gram)
- Een halve bloemkool (300 gram)
- 2 tomaten
- 250 gram (diepvries)doperwten
- 400 ml kokosmelk (17-19% vet of creamy)
- 50 gram rozijnen
- 1 limoen
- 325 gram gele rijst
- 1 bosje peterselie
- 140 gram tomatenpuree
- 40 gram ongezouten cashewnoten
- Zout en peper naar smaak
Bereidinswijze
- Snij de ui in kleine blokjes, Snij de courgette in halve maantjes en snij de tomaten in reepjes
- Hak de knoflook fijn
- Schil de gember en rasp deze fijn
- Snij de bloemkool in kleine roosjes
- Giet de olie in de pan en bak ui zachtjes voor 3 minuten
- Voeg daarna de knoflook toe en daarna de gember
- Voeg de bloemkoolroosjes en de courgette toe en bak voor 3 minuten
- Voeg vervolgens de kerriepoeder, kurkuma en de tomatenpuree toe
- Blus het geheel af met de kokosmelk
- Voeg het bouillonblokje, de rozijnen, de doperwten en de tomatenreepjes toe
- Laat het geheel 25 minuten zachtjes pruttelen
- Kook ondertussen de gele rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
- Hak de peterselie fijn
- Rasp de limoen boven de curry
- De curry is klaar wanneer de bloemkool gaar is. Breng eventueel op smaak met zout en peper
- Serveer de curry en de rijst in een kom
- Strooi er wat ongezouten cashewnoten omheen
TIP: Je kunt het mooi garneren met een schijfje limoen en wat gesneden peterselie.
Bewaaradvies
3 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
108 |
655 |
Vetten |
2,3 |
14,0 |
Verzadigd vet |
0,8 |
4,6 |
Koolhydraten |
17,3 |
104,6 |
Suikers |
3,5 | 21,1 |
Eiwitten |
3,0 |
18,2 |
Voedingsvezels |
2,1 |
12,6 |
Zout |
0,19 |
1,15 |