Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Gevulde eieren

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram mayonaise
  • Een snufje cayennepeper
  • 4 ml worchestershire sauce
  • 7 gram grove mosterd
  • Een snufje zout
  • 15 gram peterselie
  • 20 gram olijven met piment

Bereidingswijze

  • Laat de eieren in kokend water zakken en kook ze gedurende 8 minuten.
  • Laat de eieren in koud water afkoelen.
  • Pel de eieren.
  • Eieren over de lengte halveren, eigeel verwijderen.
  • Eigeel door een fijne zeef wrijven.
  • klop de boter tot deze wit is.
  • Mayonaise en smaakstoffen toevoegen.
  • Het geheel glad draaien ( heel kort ).
  • Voeg het eigeeel toe en draai nog heel kort zodat alles is gemengd.
  • Eieren mooi inspuiten.
  • Plukje peterselie toevoegen.
  • Plakje olijf met pigment toevoegen.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 2 dagen

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

531

531

Vetten

54,1

54,1

waarvan verz. vet

21,0

21,0

Koolhydraten

2,7

2,7

waarvan suikers

1,6

1,6

Eiwitten

8,2

8,2

Voedingsvezels

0,3

0,3

Zout

0,94

0,94