Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Gegratineerde tomaat, venkel en courgette

4
30 minuten




Ingrediënten:

2 venkelknollen
5 rijpe tomaten
1 courgette
2 eetlepels olijfolie
Gedroogde oregano
Peper en zout naar smaak
50 gram peterselie
100 gram panko paneermeel
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Rasp van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Halveer de venkelknollen en snij de kern weg.
  2. Snij de venkelknollen in dunne plakken van ongeveer 0,5cm.
  3. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de venkelplakken beetgaar in 3 minuten.
  4. Verwarm de oven voor op hete lucht 200 graden.
  5. Was de tomaten, verwijder de uiteinden en snij in plakken van 1cm.
  6. Was de courgette, verwijder de uiteinden en snij in plakken van 1cm.
  7. Leg de plakken tomaat, venkel en courgette dakpansgewijs in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper, zout en oregano naar smaak.
  8. Hak de peterselie fijn
  9. Meng de peterselie, panko paneermeel, Parmezaanse kaas en de rasp van 1 citroen met elkaar en strooi dit mengsel over de groenten heen en besprenkel met wat olie.
  10. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak dit 20 minuten tot er een goudgeel korstje ontstaat.
Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld

 

Voedingswaarden per 100 gram

Voedingswaarden per persoon (=305 gram)

Energie (kcal)

99

302

Vet (gr)

3,8

11,7

Verzadigd vet (gr)

2,0

6,1

Koolhydraten (gr)

9,8

29,9

Suikers (gr)

2,1

6,3

Eiwitten (gr)

5,6

17,2

Vezels (gr)

1,3

3,9

Zout (gr)

0,41

1,24