Ingrediënten:
2 venkelknollen
5 rijpe tomaten
1 courgette
2 eetlepels olijfolie
Gedroogde oregano
Peper en zout naar smaak
50 gram peterselie
100 gram panko paneermeel
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
- Halveer de venkelknollen en snij de kern weg.
- Snij de venkelknollen in dunne plakken van ongeveer 0,5cm.
- Zet een pan op met ruim kokend water en kook de venkelplakken beetgaar in 3 minuten.
- Verwarm de oven voor op hete lucht 200 graden.
- Was de tomaten, verwijder de uiteinden en snij in plakken van 1cm.
- Was de courgette, verwijder de uiteinden en snij in plakken van 1cm.
- Leg de plakken tomaat, venkel en courgette dakpansgewijs in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper, zout en oregano naar smaak.
- Hak de peterselie fijn
- Meng de peterselie, panko paneermeel, Parmezaanse kaas en de rasp van 1 citroen met elkaar en strooi dit mengsel over de groenten heen en besprenkel met wat olie.
- Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak dit 20 minuten tot er een goudgeel korstje ontstaat.
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=305 gram) |
Energie (kcal) |
99 |
302 |
Vet (gr) |
3,8 |
11,7 |
Verzadigd vet (gr) |
2,0 |
6,1 |
Koolhydraten (gr) |
9,8 |
29,9 |
Suikers (gr) |
2,1 |
6,3 |
Eiwitten (gr) |
5,6 |
17,2 |
Vezels (gr) |
1,3 |
3,9 |
Zout (gr) |
0,41 |
1,24 |