Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Fluffy pannenkoekjes met appel/perencompote

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor de pannenkoekjes
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
175 ml (plantaardige) volle melk
Een snufje zout
Boter of margarine om in te bakken

Ingrediënten voor de appel/perencompote
3 appels
2 peren
1 kaneelstokje
1 steranijs
30 gram suiker
1 eetlepel azijn

Bereidingswijze
  1. Doe het meel en het snufje zout in een kom. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren en de melk toe. Meng door elkaar met een garde tot een glad beslag. Laat het mengsel 15 minuten rusten.
  2. Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd vervolgens in kleine stukjes.
  3. Doe de appel- en peerstukjes in een steelpannetje op laag vuur met de kaneel, steranijs, suiker, azijn en 4 eetlepels water.
  4. Plaats de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
  5. Verwarm een koekenpan een beetje boter of margarine. Schep het beslag in kleine rondjes van ongeveer 10 centimeter in de pan. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je 2 á 3 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide kanten.
  6. Haal de deksel van de pan met de compote en prak de compote fijn met een vork. Laat eventueel overtollig vocht nog verdampen.
  7. Serveer de pannenkoekjes met de compote en eventueel nog wat poedersuiker.

Bewaaradvies: 2 dagen in afgesloten container

 

Per 100 gram 

Per persoon 

Energie (kcal) 

170

470

Vet (gram) 

6,8

19,0

Verzadigd vet (gram) 

1,3

3,6

Koolhydraten (gram) 

22,2

61,4

Suikers (gram) 

8,6

23,7

Eiwitten (gram) 

3,9

10,7

Vezels (gram) 

1,3

3,7

Zout (gram) 

0,43

1,19