Ingrediënten voor de pannenkoekjes
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 175 ml (plantaardige) volle melk
- Een snufje zout
- Boter of margarine om in te bakken
Ingrediënten voor de appel/perencompote
- 3 appels
- 2 peren
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 30 gram suiker
- 1 eetlepel azijn
Bereidingswijze
- Doe het meel en het snufje zout in een kom. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren en de melk toe. Meng door elkaar met een garde tot een glad beslag. Laat het mengsel 15 minuten rusten.
- Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd vervolgens in kleine stukjes.
- Doe de appel- en peerstukjes in een steelpannetje op laag vuur met de kaneel, steranijs, suiker, azijn en 4 eetlepels water.
- Plaats de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Verwarm een koekenpan een beetje boter of margarine. Schep het beslag in kleine rondjes van ongeveer 10 centimeter in de pan. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je 2 á 3 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide kanten.
- Haal de deksel van de pan met de compote en prak de compote fijn met een vork. Laat eventueel overtollig vocht nog verdampen.
- Serveer de pannenkoekjes met de compote en eventueel nog wat poedersuiker.
Bewaaradvies: 2 dagen in afgesloten container
Per 100 gram
Per persoon
Energie (kcal)
170
470
Vet (gram)
6,8
19,0
Verzadigd vet (gram)
1,3
3,6
Koolhydraten (gram)
22,2
61,4
Suikers (gram)
8,6
23,7
Eiwitten (gram)
3,9
10,7
Vezels (gram)
1,3
3,7
Zout (gram)
0,43
1,19