Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Flammkuchen met tonijn

10 porties

Bereidingstijd
15 minuten

Oventijd
12 minuten  


Ingrediënten

  • 1 teen geperste knoflook
  • 170 gram crème fraiche
  • 1 theelepel gehakte peterselie
  • 300 gram flammkuchendeeg
  • 150 gram maiskorrels
  • 300 gram zongedroogde tomaatjes
  • 270 gram tonijn in water
  • 30 gram jong belegen geraspte kaas
  • peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Meng de crème fraiche, knoflook en peterselie door elkaar en voeg naar wens peper en zout toe
  • Zet de oven aan op 220 graden (hete lucht oven 200 graden)
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg het flammkuchendeeg op het bakpapier
  • Verdeel het crème fraiche mengsel over het deeg
  • Garneer de flammkuchen vervolgens met de tonijn, zongedroogde tomaatjes en maiskorrels
  • Strooi er als laatste de geraspte kaas over
  • Bak in 12 minuten gaar
  • Serveer op een houten plank en snij in stukken

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

80 gram (1 pers)

Energie (kcal) 

398

319

Vet (gram) 

23,5

18,8

Verzadigd vet (gram) 

6,4

5,1

Koolhydraten (gram) 

30,3

24,2

Suikers (gram) 

3,5

2,8

Eiwitten (gram) 

15,5

12,4

Vezels (gram) 

2,2

1,7

Zout (gram) 

0,98

0,79

Bewaaradvies
Serveer direct