Ingrediënten
- 1 teen geperste knoflook
- 170 gram crème fraiche
- 1 theelepel gehakte peterselie
- 300 gram flammkuchendeeg
- 150 gram maiskorrels
- 300 gram zongedroogde tomaatjes
- 270 gram tonijn in water
- 30 gram jong belegen geraspte kaas
- peper en zout uit de molen
Bereidingswijze
- Meng de crème fraiche, knoflook en peterselie door elkaar en voeg naar wens peper en zout toe
- Zet de oven aan op 220 graden (hete lucht oven 200 graden)
- Leg bakpapier op de bakplaat en leg het flammkuchendeeg op het bakpapier
- Verdeel het crème fraiche mengsel over het deeg
- Garneer de flammkuchen vervolgens met de tonijn, zongedroogde tomaatjes en maiskorrels
- Strooi er als laatste de geraspte kaas over
- Bak in 12 minuten gaar
- Serveer op een houten plank en snij in stukken
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
80 gram (1 pers) |
Energie (kcal) |
398 |
319 |
Vet (gram) |
23,5 |
18,8 |
Verzadigd vet (gram) |
6,4 |
5,1 |
Koolhydraten (gram) |
30,3 |
24,2 |
Suikers (gram) |
3,5 |
2,8 |
Eiwitten (gram) |
15,5 |
12,4 |
Vezels (gram) |
2,2 |
1,7 |
Zout (gram) |
0,98 |
0,79 |
Bewaaradvies
Serveer direct