Ingrediënten
- 250 gram frambozen
- 40 gram suiker
- 200 gram slagroom
- 200 gram mascarpone
- 40 gram ongezouten pecannoten
- 100 gram eiwitschuimpjes/ meringue
- Extra benodigdheden: 4 mooie glazen
Bereidingswijze
- Leg 4 frambozen apart voor de garnering als het toetjes klaar is
- Doe de rest van de frambozen in een pannetje samen met de helft van de suiker
- Voeg een klein scheutje water toe en kook de frambozen in 10 minuten tot een saus. Laat dit afkoelen
- Klop de slagroom tot deze de dikte van yoghurt heeft met de overgebleven suiker
- Roer de mascarpone los in een kom
- Voeg daar de opgeklopte slagroom bij
- Brokkel de eiwit schuimpjes in stukjes
- Bouw het toetje op in laagjes in de 4 glazen. Begin met een schep van het mascarponemengsel, daarbovenop een schep van de frambozensaus en daarbovenop een derde deel van de eiwitschuim brokjes. Ga door met deze laagjes tot alles op is
- Verdeel de pecannoten als laatste over de toetjes
- Maak het toetje af met de apart gelegde frambozen
Bewaaradvies
Serveer direct.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
306 |
635 |
Vetten |
22,2 |
27,8 |
Verzadigd vet |
13,4 |
27,8 |
Koolhydraten |
22,7 |
47,1 |
Suikers |
22,4 |
46,4 |
Eiwitten |
2,6 |
5,5 |
Voedingsvezels |
2,1 |
4,4 |
Zout |
0,05 |
0,11 |