Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Dubbeldekker rijstwafel met surimi, kip en avocado

4
15 minuten
Eiwitrijk, energierijk

Ingrediënten

  • 8 rijstwafels
  • 2 avocado’s
  • 12 surimi sticks
  • 8 plakken gerookte kipfilet
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 8 blaadjes kropsla
  • 2 eieren
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Breek mooie bladeren van de kropsla af, niet groter dan de rijstwafel. Was deze daarna en droog ze
  2. Kook de eieren voor 8 minuten
  3. Snij de eieren in plakjes
  4. Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork. Breng het avocadomengsel op smaak met zout en peper
  5. Pak een rijstwafel en leg er 1 blaadje kropsla op. Vervolgens een schep avocado en 3 surimi sticks
  6. Daarbovenop komt weer een rijstwafel en weer een blaadje kropsla
  7. Op de kropsla doe je weer 1 schep avocado en daarop leg je 2 plakken kipfilet
  8. Bouw de rest van de dubbeldekkers op dezelfde manier op
  9. Maak de dubbeldekkers af met de plakjes ei en 2 zongedroogde tomaatjes per dubbeldekker


Bewaardadvies

Serveer direct

 

Voedingswaarden

Per 100 gram

Per persoon (= 224 gram)

Energie in Kcal

192,9

432

Vetten

10,0

22,3

waarvan verz. vet

1,3

3,3

Koolhydraten

16,9

37,8

waarvan suikers

6,4

14,4

Eiwitten

7,5

16,8

Voedingsvezels

3,3

7,3

Zout

1,33

2,99