
Ingrediënten
- 8 rijstwafels
- 2 avocado’s
- 12 surimi sticks
- 8 plakken gerookte kipfilet
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 8 blaadjes kropsla
- 2 eieren
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Breek mooie bladeren van de kropsla af, niet groter dan de rijstwafel. Was deze daarna en droog ze
- Kook de eieren voor 8 minuten
- Snij de eieren in plakjes
- Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork. Breng het avocadomengsel op smaak met zout en peper
- Pak een rijstwafel en leg er 1 blaadje kropsla op. Vervolgens een schep avocado en 3 surimi sticks
- Daarbovenop komt weer een rijstwafel en weer een blaadje kropsla
- Op de kropsla doe je weer 1 schep avocado en daarop leg je 2 plakken kipfilet
- Bouw de rest van de dubbeldekkers op dezelfde manier op
- Maak de dubbeldekkers af met de plakjes ei en 2 zongedroogde tomaatjes per dubbeldekker
Bewaardadvies
Serveer direct
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per persoon (= 224 gram) |
Energie in Kcal |
192,9 |
432 |
Vetten |
10,0 |
22,3 |
waarvan verz. vet |
1,3 |
3,3 |
Koolhydraten |
16,9 |
37,8 |
waarvan suikers |
6,4 |
14,4 |
Eiwitten |
7,5 |
16,8 |
Voedingsvezels |
3,3 |
7,3 |
Zout |
1,33 |
2,99 |