Ingrediënten
- 100 gram doperwten
- 130 gram bladspinazie uit de diepvries
- 50 gram uien
- 15 ml olijfolie
- 200 gram risotto rijst
- 720 ml water
- 50 gram zongedroogde tomaat
- 50 gram parmezaanse kaas
- 4 stuks kabeljauw
- 50 gram verse bladspinazie
- 180 gram mascarpone
Bereidingswijze
- Laat de doperwten en spinazie ontdooien.
- Snijd de ui in kleine blokjes.
- Verwam de olijfolie in de pan en voeg hier de ui blokjes aan toe.
- Bak de ui blokjes kort en voeg vervolgens de risotto rijst toe.
- Als de rijst glazig is blus je de rijst af met een klein beetje water.
- Als het vocht is op genomen door de rijst voeg je weer een beetje water toe, dit doe je tot de rijst gaar is.
- Als de rijst gaar is dan voeg je de spinazie, doperwten en zongedroogde tomaatjes toe.
- Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto en roer een keer door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de stukjes kabeljauw in de pan op matig vuur gaar.
- Serveer de risotto met daarop een stukje kabeljauw, een beetje mascarpone en een paar blaadjes spinazie.
TIP: voeg een schijfje citroen toe voor een frisse smaak.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
150 |
673 |
Vetten |
8,7 |
39,1 |
waarvan verz. vet |
3,4 |
15,1 |
Koolhydraten |
10,8 |
48,8 |
waarvan suikers |
0,8 |
3,6 |
Eiwitten |
7,2 |
32,5 |
Voedingsvezels |
1,4 |
6,2 |
Zout |
0,80 |
3,58 |