Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Citroen risotto met kabeljauw



Ingrediënten

  • 100 gram doperwten
  • 130 gram bladspinazie uit de diepvries
  • 50 gram uien 
  • 15 ml olijfolie
  • 200 gram risotto rijst
  • 720 ml water  
  • 50 gram zongedroogde tomaat         
  • 50 gram parmezaanse kaas   
  • 4 stuks kabeljauw       
  • 50 gram verse bladspinazie     
  • 180 gram mascarpone

Bereidingswijze

  • Laat de doperwten en spinazie ontdooien.
  • Snijd de ui in kleine blokjes.
  • Verwam de olijfolie in de pan en voeg hier de ui blokjes aan toe.
  • Bak de ui blokjes kort en voeg vervolgens de risotto rijst toe.
  • Als de rijst glazig is blus je de rijst af met een klein beetje water.
  • Als het vocht is op genomen door de rijst voeg je weer een beetje water toe, dit doe je tot de rijst gaar is.
  • Als de rijst gaar is dan voeg je de spinazie, doperwten en zongedroogde tomaatjes toe.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto en roer een keer door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de stukjes kabeljauw in de pan op matig vuur gaar.
  • Serveer de risotto met daarop een stukje kabeljauw, een beetje mascarpone en een paar blaadjes spinazie.
Optie: je kunt een bouillon blokje toevoegen aan het water voor de risotto rijst.
TIP
: voeg een schijfje citroen toe voor een frisse smaak.


Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

150

673

Vetten

8,7

39,1

waarvan verz. vet

3,4

15,1

Koolhydraten

10,8

48,8

waarvan suikers

0,8

3,6

Eiwitten

7,2

32,5

Voedingsvezels

1,4

6,2

Zout

0,80

3,58