Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Chili sin carne met zilverlies rijst en nachos




Ingrediënten

  • 340 gram zilverlies rijst           
  • 320 gram kidneybonen          
  • 50 gram maiskorrels  
  • 65 gram paprika          
  • 1 ui
  • 10 ml olijf olie
  • 280 gram vegetarisch gehakt
  • 1 gram komijnzaad gemalen
  • 55 gram tomatenpuree          
  • 40 gram passata         
  • 100 ml water  
  • 10 ml ketjap manis    
  • 15 gram tomatenketchup
  • 10 ml chili saus
  • 2 gram peper en zout
  • 100 gram nacho chips             
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervlies rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Laat de kidney bonen en mais uitlekken.
  3. Snijd de paprika en ui in blokjes.
  4. Doe de olie in de pan en bak kort de paprika blokjes en ui blokjes aan.
  5. Doe het vegetarische gehakt en het komijnzaad erbij.
  6. Doe vervolgens de tomaten puree en passata erbij.
  7. Blus af met het water, de ketjap, tomatenketchup en chilisaus.
  8. Voeg als laatste de mais en kidney bonen toe en laat het vervolgens even zachtjes koken.
  9. Serveer de rijst met de chili sin carne en garneer af met de geraspte kaas en nacho chips.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

183

822

Vetten

5,6

25,2

waarvan verz. vet

2,5

11,1

Koolhydraten

22,7

102,3

waarvan suikers

2,1

9,5

Eiwitten

8,4

37,6

Voedingsvezels

2,7

12,1

Zout

1,33

6,00