Ingrediënten
- 340 gram zilverlies rijst
- 320 gram kidneybonen
- 50 gram maiskorrels
- 65 gram paprika
- 1 ui
- 10 ml olijf olie
- 280 gram vegetarisch gehakt
- 1 gram komijnzaad gemalen
- 55 gram tomatenpuree
- 40 gram passata
- 100 ml water
- 10 ml ketjap manis
- 15 gram tomatenketchup
- 10 ml chili saus
- 2 gram peper en zout
- 100 gram nacho chips
- 200 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Kook de zilvervlies rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Laat de kidney bonen en mais uitlekken.
- Snijd de paprika en ui in blokjes.
- Doe de olie in de pan en bak kort de paprika blokjes en ui blokjes aan.
- Doe het vegetarische gehakt en het komijnzaad erbij.
- Doe vervolgens de tomaten puree en passata erbij.
- Blus af met het water, de ketjap, tomatenketchup en chilisaus.
- Voeg als laatste de mais en kidney bonen toe en laat het vervolgens even zachtjes koken.
- Serveer de rijst met de chili sin carne en garneer af met de geraspte kaas en nacho chips.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
183 |
822 |
Vetten |
5,6 |
25,2 |
waarvan verz. vet |
2,5 |
11,1 |
Koolhydraten |
22,7 |
102,3 |
waarvan suikers |
2,1 |
9,5 |
Eiwitten |
8,4 |
37,6 |
Voedingsvezels |
2,7 |
12,1 |
Zout |
1,33 |
6,00 |