Ingrediënten
Carrot cake
- 400 gram winterwortel
- 1 sinaasappel
- 3 eieren
- 160 gram witte basterd suiker
- 160 ml zonnebloem olie
- 4 gram bakpoeder
- 3 gram speculaaskruiden
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram rozijnen
- 55 gram walnoten
Glazuur
- 80 gram ongezouten roomboter
- 75 gram poedersuiker
- 320 gram roomkaas naturel
- 30 ml citroensap
Bereidingswijze
- Haal de roomboter uit de koelkast voor de topping van roomkaas.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de wortel en rasp deze met een fijne rasp.
- Rasp de schil van de sinaasappel, let op dat je het witte van de sinaasappel niet mee raspt (anders smaakt het bitter).
- Mix de eieren kort met de suiker.
- Voeg langzaam de olie toe tot dit opgenomen is in het beslag.
- Doe het bakpoeder, speculaaskruiden en zelfrijzend bakmeel bij het beslag en mix het goed door tot het een glad geheel is.
- Voeg de geraspte wortel en sinaasappelschil toe aan het beslag en spatel door.
- Hak de walnoten grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het beslag en spatel rustig door.
- Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe het mengsel in de springvorm.
- Bak de taart gaar in 55 tot 65 minuten, test of de worteltaart gaar is doormidden van een sate prikker.
- Zit er geen beslag meer aan de prikker dan is de taart gaar.
- Laat de taart afkoelen.
Maak nu de topping
- Mix de boter met de roomkaas los tot een gladde massa.
- Voeg de poedersuiker toe en roer voorzichtig door en voeg als laatste de citroensap toe.
- Besmeer de taart met de topping.
Bewaaradvies
Buiten de koelkast verpakt in folie maximaal 4 dagen of in de diepvries zonder topping 3 maanden.
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
375 |
375 |
Vetten |
25,1 |
25,1 |
waarvan verz. vet |
8,3 |
8,3 |
Koolhydraten |
31,1 |
31,1 |
waarvan suikers |
20,2 |
20,2 |
Eiwitten |
5,5 |
5,5 |
Voedingsvezels |
1,9 |
1,9 |
Zout |
0,71 |
0,71 |