Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Carrot cake met glazuur



Ingrediënten

Carrot cake    

  • 400 gram winterwortel         
  • 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 160 gram witte basterd suiker
  • 160 ml  zonnebloem olie      
  • 4 gram bakpoeder     
  • 3 gram speculaaskruiden
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel          
  • 30 gram rozijnen
  • 55 gram walnoten

Glazuur          

  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • 320 gram roomkaas naturel
  • 30 ml citroensap


Bereidingswijze

  1. Haal de roomboter uit de koelkast voor de topping van roomkaas.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Schil de wortel en rasp deze met een fijne rasp.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel, let op dat je het witte van de sinaasappel niet mee raspt (anders smaakt het bitter).
  5. Mix de eieren kort met de suiker.
  6. Voeg langzaam de olie toe tot dit opgenomen is in het beslag.
  7. Doe het bakpoeder, speculaaskruiden en zelfrijzend bakmeel bij het beslag en mix het goed door tot het een glad geheel is.
  8. Voeg de geraspte wortel en sinaasappelschil toe aan het beslag en spatel door.
  9. Hak de walnoten grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het beslag en spatel rustig door.
  10. Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  11. Doe het mengsel in de springvorm.
  12. Bak de taart gaar in 55 tot 65 minuten, test of de worteltaart gaar is doormidden van een sate prikker.
  13. Zit er geen beslag meer aan de prikker dan is de taart gaar.
  14. Laat de taart afkoelen.

Maak nu de topping

  1. Mix de boter met de roomkaas los tot een gladde massa.
  2. Voeg de poedersuiker toe en roer voorzichtig door en voeg als laatste de citroensap toe.
  3. Besmeer de taart met de topping.


Bewaaradvies
Buiten de koelkast verpakt in folie maximaal 4 dagen of in de diepvries zonder topping 3 maanden.

Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

375

375

Vetten

25,1

25,1

waarvan verz. vet

8,3

8,3

Koolhydraten

31,1

31,1

waarvan suikers

20,2

20,2

Eiwitten

5,5

5,5

Voedingsvezels

1,9

1,9

Zout

0,71

0,71