Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Bread en butter pudding


Ingrediënten

  • 150 gram rozijnenbrood of krentenbrood
  • 150 gram granny smith appel
  • 15 ml citroensap
  • 2 eieren
  • 175 ml slagroom
  • 25 gram vanillesuiker
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 15 gram ongezouten roomboter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de sneetjes rozijnenbrood in vierkantjes.
  • Schil de appel, snijd deze plakjes en besprenkel met citroensap.
  • Leg in een ovenschaaltje afwisselend laagjes rozijnenbrood en appel.
  • Klop in een mengkom het ei, de (slag)room en de vanillesuiker los.
  • Schenk het ei/roommengsel over het brood en de appel.
  • Strooi hierover de amandelen en de basterdsuiker en verdeel hierover de boter.
  • Zet het ovenschaaltje in een braadslede.
  • Schenk hier voorzichtig net zoveel kokend water in totdat deze voor ¾ deel onder water staat.
  • Bak de bread-and-butterpudding in ongeveer 20-25 minuten lichtbruin en gaar.
  • Serveer warm.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

319

399

Vetten

18,4

23,0

waarvan verz. vet

11,5

14,4

Koolhydraten

30,6

38,3

waarvan suikers

22,9

28,6

Eiwitten

6,4

8,0

Voedingsvezels

1,6

2,0

Zout

0,32

0,40