Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Boterham kaas ei salade


Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 5 gram grove mosterd
  • 95 gram mayonnaise
  • 1 gram pepe ren zout
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 sneetjes volkoren brood
  • 20 gram gemengde sla
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de eieren voor 6 minuten in kokend water.
  • Laat de eieren schrikken in koud water en koel de eieren af.
  • Snij de eieren met een eiersnijder in stukjes haal het ei 2 keer door de eiersnijder.
  • Doe de stukjes ei samen met de mosterd, mayonaise, geraspte kaas en snufje zout in een kom.
  • Roer de kaas eisalade goed door elkaar.
  • Doe de kaas eisalade op de boterhammen.
  • Doe als laatste de gemengde sla erop.
  • TIP: Je kunt nog gesneden bieslook toevoegen aan de kaas ei salade.
  • TIP: Je kunt de sneetjes brood ook even toasten in een brood rooster.

Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen

 Voedingswaarden

Per 100 gram

Per VSE

Energie in Kcal

279

447

Vetten

19,6

31,4

waarvan verz. vet

4,8

7,7

Koolhydraten

17,8

28,5

waarvan suikers

1,1

1,8

Eiwitten

10,4

16,6

Voedingsvezels

3,4

5,4

Zout

1,12

1,79