Ingrediënten
- 3 eieren
- 5 gram grove mosterd
- 95 gram mayonnaise
- 1 gram pepe ren zout
- 100 gram geraspte kaas
- 4 sneetjes volkoren brood
- 20 gram gemengde sla
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de eieren voor 6 minuten in kokend water.
- Laat de eieren schrikken in koud water en koel de eieren af.
- Snij de eieren met een eiersnijder in stukjes haal het ei 2 keer door de eiersnijder.
- Doe de stukjes ei samen met de mosterd, mayonaise, geraspte kaas en snufje zout in een kom.
- Roer de kaas eisalade goed door elkaar.
- Doe de kaas eisalade op de boterhammen.
- Doe als laatste de gemengde sla erop.
- TIP: Je kunt nog gesneden bieslook toevoegen aan de kaas ei salade.
- TIP: Je kunt de sneetjes brood ook even toasten in een brood rooster.
Bewaaradvies
In een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen
Voedingswaarden |
Per 100 gram |
Per VSE |
Energie in Kcal |
279 |
447 |
Vetten |
19,6 |
31,4 |
waarvan verz. vet |
4,8 |
7,7 |
Koolhydraten |
17,8 |
28,5 |
waarvan suikers |
1,1 |
1,8 |
Eiwitten |
10,4 |
16,6 |
Voedingsvezels |
3,4 |
5,4 |
Zout |
1,12 |
1,79 |