Ingrediënten
- Rol vers bladerdeeg (270 gram)
- 75 gram basilicumpesto
- 75 gram tomatenpesto
- 100 gram geraspte jong belegen kaas
- Lange prikkers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en week de prikkers in water.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
- Besmeer één helft met de basilicumpesto en besmeer de andere helft met de tomatenpesto.
- Bestrooi met de kaas.
- Snijd nu stroken van 1,5 centimeter dik van beide varianten.
- Leg een strook deeg op de zijkant. Maak een zigzag figuur van smal naar breed zodat er een boompje ontstaat en duw een prikker erdoorheen.
- Leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat iets uit elkaar en bak af voor 15 minuten.
- Laat afkoelen, versier indien gewenst nog met druppels groene of rode pesto en serveer in een mooi glas.
Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld
Voedingswaarden
|
Voedingswaarden per 100 gram |
Voedingswaarden per persoon (=130 gram) |
Energie (kcal) |
402 |
523 |
Vet (gr) |
31,8 |
41,3 |
Verzadigd vet (gr) |
12,7 |
16,5 |
Koolhydraten (gr) |
18,3 |
23,8 |
Suikers (gr) |
1,2 |
1,6 |
Eiwitten (gr) |
8,9 |
11,6 |
Vezels (gr) |
0,8 |
1,1 |
Zout (gr) |
1,39 |
1,81 |