Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Boompjes van bladerdeeg, pesto en kaas



Ingrediënten 

  • Rol vers bladerdeeg (270 gram) 
  • 75 gram basilicumpesto 
  • 75 gram tomatenpesto 
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas  
  • Lange prikkers  

 

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en week de prikkers in water. 
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden. 
  • Besmeer één helft met de basilicumpesto en besmeer de andere helft met de tomatenpesto.  
  • Bestrooi met de kaas. 
  • Snijd nu stroken van 1,5 centimeter dik van beide varianten. 
  • Leg een strook deeg op de zijkant. Maak een zigzag figuur van smal naar breed zodat er een boompje ontstaat en duw een prikker erdoorheen. 
  • Leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat iets uit elkaar en bak af voor 15 minuten.  
  • Laat afkoelen, versier indien gewenst nog met druppels groene of rode pesto en serveer in een mooi glas.  


Bewaaradvies: 2 dagen gekoeld  

Voedingswaarden 

 

 

Voedingswaarden per 100 gram 

Voedingswaarden per persoon (=130 gram) 

Energie (kcal)  

402 

523 

Vet (gr)  

31,8 

41,3 

Verzadigd vet (gr)  

12,7 

16,5 

Koolhydraten (gr)  

18,3 

23,8 

Suikers (gr)  

1,2 

1,6 

Eiwitten (gr)  

8,9 

11,6 

Vezels (gr)  

0,8 

1,1 

Zout (gr)  

1,39 

1,81